abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Hieronder vindt u algemene informatie over 3D Studio VIZ.

3D Studio VIZ

3D Studio VIZ is een krachtige stukje software voor architecten, planologen, werktuigbouwkundigen en andere professionele ontwerpers om gedurende het hele ontwerpproces gebruik te kunnen maken van ontwerpvisualisatie.

3D Studio VIZ is een compleet 3D modelleerpakket en kan zowel zelfstandig als met diverse Autodesk-producten worden gebruikt, zoals AutoCAD LT en AutoCAD, maar ook met producten van derden op basis van OpenDWG, zoals GstarCAD.

Ook de 3D objecten van aanstaande versies van Land Development en Architectural Desktop worden door 3D Studio VIZ herkend. 3D Studio VIZ is echt een toegevoegde waarde in vrijwel elke fase van het ontwerp. U kunt uw ontwerpen direct in 3D Studio VIZ maken om ze vervolgens over te brengen naar uw CAD-omgeving voor verdere gedetailleerde uitwerking. Andersom is ook mogelijk, i.e. eerst uw ontwerp maken in de CAD-omgeving en vervolgens gebruiken in de VIZ-omgeving voor verdere visualisatie en animatie.

Versie 3 biedt onder meer de volgende nuttige verbeteringen:

DWG Linking : Hiermee kan een willekeurig aantal 2D en 3D AutoCAD-bestanden gekoppeld worden, inclusief bestanden van producten uit de nieuwe Design 2000-serie van Autodesk, waaronder AutoCAD Architectural Desktop (ADT), AutoCAD Mechanical Desktop (MDT), AutoCAD Map en AutoCAD Land Development Desktop (LDD). Wijzigt u bv. een aan VIZ gekoppeld gebouw- of terreinmodel met resp. ADT en LDD, dan wordt deze met ��n druk op de knop bijgewerkt in 3D Studio VIZ. Zo kunt u uw project dus in vrijwel elke fase snel voorzien van fotorealistische presentaties!

Asset Browser : Hiermee kunt u materialen, texturen, achtergronden en 3D-inhoud zelfs direct van het Internet halen om ze onmiddellijk in de 3D Studio VIZ-omgeving te gebruiken, zonder hiervoor VIZ af te hoeven sluiten. Bitmaps en andere ondersteunende formaten die op het WEB zijn te vinden kunnen direct in uw sc�ne worden gesleept. Het is dus mogelijk om bij een wegontwerp even snel een achtergrond van Internet te halen om hiermee uw visualisatie nog meer kracht bij te zetten.

Aanpasbare werkomgeving : Hiermee kunt u het systeem naar uw eigen voorkeur inrichten en vooraf ingestelde werkomgevingen klaar zetten, zodat u snel kunt wisselen tussen civieltechnische, constructieve of bouwkundige gebruikersprofielen.

Het nieuwe lagensysteem : Dit is zo opgezet dat u uw 3D-ontwerpen in VIZ met evenveel gemak kunt beheren als in AutoCAD. Ook de lagen van een gekoppelde AutoCAD-tekening kunnen hiermee worden bediend.

Instance- en reference-objecten : Deze stellen u in staat om wijzigingen die in een bepaald object worden aangebracht, overal waar dit object voorkomt consequent door te voeren. M.a.w. past u een raam aan, dan veranderen de andere ramen direct mee en kunnen toch hun eigen eigenschappen worden bewaard.

Modelleer-mogelijkheden : Hiermee kunt u snel complexe 3D-vormen kunt boetseren alsof u met een tastbaar object werkt.

Let op! De informatie op deze pagina is verouderd.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu


Met 3D Studio VIZ kunt u door middel van Automated Perspective Matching uw model in het juiste perspectief krijgen ten opzichte van een foto. Daartoe moeten enkele punten aangegeven worden op de foto en de daarmee corresponderende punten in uw model. 3D Studio VIZ bepaalt dan voor u de camera positie ten opzichte van de foto en uw model. Bovendien kunt u gedeeltes uit de foto halen die voor uw model horen te staan. Dit geeft een nog realistischer beeld van de situatie. In de hierbij afgebeelde foto zijn de struiken uit de foto gehaald en voor het gebouw (het model) gezet.

Met behulp van het Sunlight system kunt u op elke positie op aarde en op elk tijdstip van de dag, maand of jaar, de zonnestand krijgen. Wanneer u bijvoorbeeld weet op welk tijdstip u een foto heeft gemaakt en op welke positie dan geeft 3D Studio VIZ u de juiste zonnestand op dat moment voor uw presentatie.

Indien u met uw eigen ogen de werking van 3D Studio VIZ 4 en de integratie van dit pakket met Architectural Desktop wilt aanschouwen, kom dan naar onze productpresentatie op 21 april a.s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IDEOMA. U kunt zich ook direct aanmelden voor de workshop of de driedaagse opleiding 3D Studio VIZ.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv