abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Civieltechnische tools

Meters, millimeters, ondergronden, dwarsprofielen, beton, staal, wapening

Civieltechnisch tekenwerk is niet bepaald recht toe recht aan. Het begint al met de discussie of we in meters of millimeters moeten werken. Wegenbouwers werken het liefst in meters. Landmeters werken daarbij het liefst in het 400-gradenstelsel met de 0-hoek omhoog (naar het noorden). Beton- en staalconstructeurs daarentegen uitsluitend in millimeters, net als de bouwkundigen. Helaas loopt het in de civiele techniek nogal eens door elkaar, dus moet het CAD-systeem gewoon weten wat je aan het doen bent en de tools moeten daarmee rekening houden. We ondersteunen u graag met het opzetten van goede templates voor de nieuwe tekeningen en een stuk opleiding, bijv. om uit te leggen waarom kopi�ren en exploderen moeten worden vermeden.

In de civiele techniek wordt veel met ondergronden gewerkt, waarbij de Xref- en viewporttechnieken goed van pas komen. Echter weten de verschillende partijen wel hoe je daarmee om moet gaan? Werkt iedereen wel co�rdinaatvast? Hoe dat moet leggen we graag eens uit en dan laten we meteen wat handige tools zien, bijv. voor het genereren van profielen. Lang geleden maakten we al een tool om een XYZ-tekstbestand in te lezen. Die is nog steeds handig, want zo snel kan niemand tekenen en bovendien werkt het ook in GstarCAD.

Veel van onze tools sluiten ook aan op Civil 3D, de geavanceerde AutoCAD-versie waar ook veel civieltechnisch tekenwerk mee kan worden gedaan, zoals volumebepaling van grondwerken. In Civil 3D zitten hele slimme functies, waarbij veel vanzelf gaat, maar "garbage in is garbage out", dus je moet weten hoe je je werk kan controleren. Laat ons u eens uitleggen hoe je dat het best kan doen.

Speciaal voor landmeetkundig werk hebben we Inputdat. Volautomatisch vanuit de meting een volledig presentabele tekening? Het vereist wat instelwerk, maar het kan! Onze klanten bewijzen het elke dag. Maar ook profielen, hoogtelijnen en inhoudsberekeningen behoren met GeOpus tot de mogelijkheden en eventueel zelfs zonder AutoCAD.

Voor het verkeerskundig beoordelen van wegsituaties voeren we PathPlanner Roads, waarmee voertuigbewegingen kunnen worden nageboosts vanuit AutoCAD of MicroStation.

Planologen en Stedebouwers, ook al geen millimeter-mensen, raden we aan om goed gebruik te maken van de bijna gratis software Google Earth en SketchUp. Natuurlijk zonder AutoCAD, GstarCAD en MicroStation uit het oog te verliezen.


NLCS-GWW CAD-afspraken
Voor de GWW, de grond- weg- en waterbouw, zijn er goede CAD-afspraken vastgelegd en gedocumenteerd in de NLCS-GWW.


Klik hier voor meer over CAD-afspraken in het algemeen.


Bibliotheken
Bibliotheken behoren ook tot de tekentools, maar ze zijn een verhaal apart. Vandaar deze pagina over bibliotheken, met daarin een overzicht wat leveranciers in de bouw zoal te bieden hebben.
Nieuws rond Civieltechnische tools

Hoeveel 1.5 koppelt oppervlakten aan namen

23/1/08 Versie 1.5 van het populaire hoeveelhedenprogramma Hoeveel toont nu de bestaande teksten binnen de gebieden waarvan u de oppervlakten nodig hebt. Dit is bijv. handig bij het voorbereiden van maaibestekken op basis van tekeningen met losse plantvaknummers. Meer ....

Grondboringen tekenen

5/11/07 Heeft u grondonderzoek gedaan door boringen? Dan zijn we u graag van dienst met het uittekenen daarvan. Het programma Borelog tekent volautomatisch boorprofielen uit een invoerbestand dat kan zijn gemaakt m.b.v. Excel, Access of een andere database. Borelog werkt zowel in AutoCAD (dus ook in AutoCAD Map, AutoCAD Civil 3D en AutoCAD Architecture), als in BricsCAD.

Arceer nu ook voor AutoCAD 2008 en GstarCAD

2/7/07 Het woord "handig" komt wel erg vaak voor op deze website, maar ook op de tool Arceer is die term weer ruimschoots van toepassing. Velen voor u hebben al afscheid genomen van het veel te uitgebreide arceermenu van AutoCAD en arceren volgens vastgelegde stijlen m.b.v. het eenvoudige lijstje van Arceer. Dit lijstje bepaalt u zelf en daarna kan de tekenaar losse lijnen en bogen arceren, polylijnen met grote openingen en arceringen gecombineerd met vlakvullingen in ��n handeling op verschillende lagen, rekening houdend met teksten, waar de lijnenarcering wel en de solid fill niet omheen moet lopen. Dat is nu wat we bedoelen met "handig"!
Handig arceren!

Deze veelgevraagde tool werkt nu ook voor GstarCAD en luistert naar de nieuwe annotatieschalen van AutoCAD 2008.

Taludarceringen en XYZ-coordinaten

21/6/07 Er zijn weer twee handige tools getest voor AutoCAD 2008 en GstarCAD 2007, t.w. TaludArc voor het genereren van taludstreepjes en InputDat voor het uittekenen van tekstbestanden met coordinaten.

Taludarceringen tekenen met een paar kliks

TaludArc genereert taludstreepjes tussen twee of meer lijnen.

Coordinaten tekenen met een paar kliks
Inputdat leest allerlei soorten tekstbestanden met X-, Y- en Z-co�rdinaten en tekent die uit volgens verschillende instellingen.

Boorstaten in Bricscad!

Klik voor de schermafdruk in Bricscad
9/3/07 We hebben op verzoek van een enthousiaste Bricscad-gebruiker ons programma Borelog getest in Bricscad 7 en ... een kleine aanpassing was nodig, maar vanaf vandaag werkt het! Bricscad is, net als het chinese GstarCAD, een AutoCAD-kloon op basis van het Open Source IntelliCAD. Borelog is een AutoLISP-programma, dat een leesbaar tekstbestand met gegevens over grondlagen omtovert in mooie boorstaten. Vroeger was hiervoor altijd AutoCAD nodig (ca. € 5.000,--), maar het kan nu dus ook in Bricscad, dat maar liefst 10x zo goedkoop is! Klik op het plaatje voor het resultaat.

Palenplan-routines in AutoCAD 2006

15/4/05 Hoe netjes Autodesk met onze investeringen omgaat bewijst het feit dat onze palenplanroutines nog steeds ongewijzigd werken in AutoCAD 2006. Het dialoogmenu voor het plaatsen van de funderingspalen doet het nog steeds perfect, evenals de routines voor het hernummeren van een palenplan of het genereren en bijhouden van de palenstaat. We hebben nog niet alle routines van onze Toolbox getest, maar we verwachten zeer weinig tot geen problemen.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv