abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CAD-nieuws 19 - 7 juli 1999

Actrix Technical

Met groot enthousiasme hebben wij kennis gemaakt met Autodesk's nieuwste tekenpakket voor schema's, Actrix Technical. Voor slechts Hfl 750,-- haalt u een ontzettend slim en intuļæ½tief werkend pakket in huis. Dit hoort werkelijk op elke PC thuis!

Afbeelding vergroten
Afbeelding vergroten
Wie dit ziet wil nooit meer naar het 10x zo dure AutoCAD 2000!

Active shapes kunnen zeer intelligente objecten zijn
Het meest opvallende van Actrix is de enorme verzameling Active Shapes. Vanuit de zgn. Content Explorer worden de symbolen naar het tekenvel gesleept. Een mooi voorbeeld van een Active Shape is de kromme pijl in de bovenstaande figuur. Eenmaal in de tekening heeft hij vier besturingspunten waarmee de vorm kan worden aangepast (stappen 1 en 2 hierboven). Ook maatvoering is gewoon een Active Shapein de annotatiebibliotheek. Deuren dekken de muur af waar ze in gezet worden en de meeste symbolen richten zich naar waar ze op geplaatst worden, bv. deuren op muren en afsluiters op leidingen. De componenten zitten vaak dankzij een soort pen- en gataansluitingen (plugs & sockets) vast aan de leiding. Wordt bv. een HVAC-leiding verplaatst, dan gaat de reducer mee. Bochtstukken kunnen zo slim gemaakt worden dat ze slechts een beperkt aantal hoeken kunnen aannemen.

Nog nooit was objecten arceren zo gemakkelijk
Elk object dat een vlak omsluit kan net zo makkelijk gearceerd of ingekleurd worden als dat het een lijnkleur, lijndikte of lijntype toegekend krijgt (stap 3 hierboven). Bij polylijnen is het zelfs zo dat zodra u een open polylijn sluit de actieve vlakvulling meteen toegepast wordt. Wordt over een gearceerd object weer een ander niet gearceerd vlak getekend, dan wordt de arcering meteen afgedekt. Arceringen verschalen of draaien echter niet mee met de objecten (stap 4 hierboven).

Afbeelding vergroten Precisie tekenwerk
Door de aanwezigheid van diverse AutoSnap-functies is Actrix zeer geschikt voor het maken van nauwkeurige tekeningen op schaal, inclusief maatvoering.

Actrix aanpassen
Omdat Visual Basic for Applications in Actrix is opgenomen kunnen vrijwel alle denkbare macro's worden gemaakt en omdat de universele techniek ActiveX wordt ondersteund, laat Actrix zich ook uitstekend aansturen vanuit bv. Excel of Access voor parametrisch tekenwerk.

Het is maar een greep uit de vele mogelijkheden van Actrix Technical. U kunt een proefversie van Actrix in huis halen door even telefonisch contact op te nemen met IDEOMA. Gewoon bestellen mag ook, want voor die Hfl 750,-- moeten we niet te lang praten...
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv