abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Bluebeam Onderhoud

Bluebeam Onderhoud

Bluebeam voorziet in een onderhoudscontract voor al haar software. Dit is een abonnement op software-updates zonder extra kosten. Het kan alleen worden afgesloten in combinatie met de aanschaf van een up-to-date-licentie, dus bij een nieuwe licentie of een upgrade naar de nieuwe licentie. De looptijd is steeds 1 jaar. Daarna wordt het Bluebeam-contract door IDEOMA stilzwijgend verlengd met telkens 1 jaar.

Verlengingsfactuur en opzeggen
Voor de verlenging van het onderhoud ontvangt u van IDEOMA jaarlijks een factuur zonder administratiekosten. De opzegtermijn is drie maanden en opzeggen kunt u op alle denkbare manieren doen en op elk moment, maar het is pas geldig als wij u per email daarvan een bevestiging hebben gestuurd. Dit doen we bij mondelinge opzegging meestal per direct, maar het is wel zaak om daar op te letten, zodat u niet plotseling onaangenaam wordt verrast door onze automatische factuur. Mocht zo iets gebeuren dan trekken we de factuur alleen in als u een bevestingingsbericht van ons hebt van de opzegging. Gelukkig zijn de bedragen meestal maar klein, komen opzeggingen weinig voor en gaat het maar zelden fout. Een te late opzegging accepteren we gewoon, maar als een opzegging voor het volgende contractjaar.

Verlenging onderhoud
De verlenging van het onderhoud betekent dat u weer een jaar extra recht hebt om de nieuwste versie te activeren. De Bluebeam-software die u hebt draaien blijft het doen met of zonder onderhoud. Het gaat dus om het updaten naar de nieuwste versie. De feitelijke overstap op een nieuwe versie doet u op het moment dat het u het beste uitkomt. U kunt u de laatste versie altijd downloaden vanaf onze website en per computer 30 dagen gratis testen. Als alles goed is gegaan, kunt u de nieuwe versie permanent in gebruik nemen. Daartoe moet u ook de licentie opwaarderen naar de laatste versie.

Na het installeren van de nieuwe versie en het activeren van de nieuwe licentie zal de oude licentie het nog gewoon blijven doen, maar voor een nieuwe installatie met de oude versie kunt geen licentie meer invoeren.


Nieuws rond Bluebeam Onderhoud


Bluebeam Revu 21 is voor het eerst een huurlicentie en onderhoud is inbegrepen.
20/9/22 Bij Bluebeam Revu 20 en ouder hebt u een permanent gebruiksrecht, dus zolang het u lukt, kunt u, zelfs ook zonder jaarlijks onderhoud te betalen, van de geleverde software gebruik maken. Zonder onderhoud hebt u geen recht op upgrades en service, dus als er problemen ontstaan kan het nodig zijn om een upgrade aan te schaffen. Bij versie 21 verandert dit. De licentie is dan niet meer uw eigendom, maar u huurt die per jaar en het onderhoud is daar standaard bij inbegrepen.

De onderhoudsverlenging voor versie 20 is een puur administratieve zaak en heeft dus in principe geen invloed op de werking van uw software. Als het werkt, dan doet u niets en als er problemen ontstaan, dan lost u die wellicht op met een upgrade, waarover u door het onderhoud gratis kunt beschikken. Besluit u om over te gaan naar versie 21, hetgeen zonder extra kosten binnen het onderhoud van versie 20 valt, dan gaat u akkoord met de nieuwe licentievorm. Dat is geen eigendom meer, maar een huurlicentie, wat inhoudt dat de software niet meer kan worden gebruikt als u uw abonnement t.z.t. niet verlengt. Bluebeam kondigt aan dat de onderhoudsverlenging elk jaar 10% duurder wordt, totdat de standaardhuurprijs wordt bereikt van €220, €275 of €365,-- per gebruiker per jaar. Welke uiteindelijke prijs dat precies wordt, bepaalt u zelf en hangt af van de hoeveelheid functionaliteit die u t.z.t. nodig hebt. Voorlopig krijgt u de maximale functionaliteit van versie 21, genaamd plan Complete, vergelijkbaar met het oude Bluebeam Revu 20 eXtreme. Dus als u via een onderhoudscontract van versie 20 naar 21 bent gegaan, dan gaat u pas minder functionaliteit overwegen als de jaarprijs boven de €220 (plan Basics) uit komt.


Met de komst van Bluebeam Revu 2018 is ook uw onderhoud een stuk duurder geworden!
12/4/18 Elk jaar sinds 2015, bij de komst van een nieuwe versie, voert Bluebeam een prijsverhoging door over al haar producten, incl. het jaarlijkse onderhoud. Deze keer zijn echter ook de staffelkortingen geschrapt voor 5, 10 en 25 licenties. Pas vanaf 50 licenties geniet u de eerste staffelkorting. Dit houdt in dat klanten die 5 tot 49 licenties hebben met een prijsstijging tot 87% kunnen worden geconfronteerd voor het onderhoud. Hoeveel het precies is ziet u terug op onze verlengingsfactuur. Bij stilzwijgende verlenging bent natuurlijk vrij om onze onderhoudsfactuur te weigeren als deze hoger is. We sturen u dan een volledige creditnota en stoppen het onderhoud, ookal is de opzegtermijn verstreken. Het onderhoud stil leggen kan een signaal zijn aan Bluebeam dat u het prijsbeleid niet accepteert en voor de gebruikers is het geen ramp, want Bluebeam Revu blijft het gewoon doen en u betaalt voorlopig even helemaal niets. Zonder onderhoud kunt u uw software nog altijd upgraden tegen betaling, waarvoor we u t.z.t. graag een offerte doen. Wellicht wilt u daarbij meteen overschakelen op een kleiner aantal van de open licentievorm. Mocht u onze hulp nodig hebben, wij zijn u sowieso graag van dienst.

De prijsstijgingen zijn ook voor ons veel groter dan verwacht, maar ondanks dat, zijn we nog steeds van mening dat de Bluebeam-software ook deze nieuwe onderhoudsprijzen meer dan waard is. Wellicht is het een goed idee om eens te kijken hoe u de uitgebreide mogelijkheden van Bluebeam nog beter kunt benutten. Op Youtube is veel gratis videomateriaal en we verzorgen graag opleidingen.


De tekst op deze pagina kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv