www.3m.nl
www.3m.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

3M Nederland B.V.

Fabrikant van ondermeer bouwproducten

De grondslag voor de huidige multinationale onderneming 3M werd in 1902 gelegd door vijf ondernemende mannen uit Two Harbors, Minnesota. Zij richtten de Minnesota Mining & Manufacturing Company (3M) op. Met mineralen, opgegraven uit mijnen, werd schuurpapier gefabriceerd. Met name de automobielindustrie maakte hiervan dankbaar gebruik. Om de werkzaamheden van autofabrikant en schadehersteller te vergemakkelijken ontwikkelde 3M afplaktape en schuurpapier om nat te schuren. Zo is het schuurpapier de aanzet geweest tot de 50.000 producten die volgden.

In de loop der decennia groeide 3M uit tot een wereldwijde onderneming met tal van vestigingen in andere landen. Dit begon in de jaren '50, toen de eerste productievestigingen in zeven Europese landen werden geopend. Al snel wilde men in Europa niet alleen productiecentra, maar ook verkoopvestigingen stichten. In 1957 beet Nederland het spits af door overname en samenvoeging van een aantal voormalige 3M-distributeurs in Den Haag en Rotterdam.

De eerste behuizing was een bescheiden optrekje aan de Trompstraat in Den Haag, maar een jaar later was het personeelsbestand al uitgegroeid tot 30 medewerkers. Het bedrijf verhuisde in 1961 onder de naam Minnesota N.V. naar de Rooseveltstraat in Leiden. In de zestiger jaren volgde een explosieve groei. Steeds meer producten werden toegevoegd aan het assortiment, dat aanvankelijk alleen nog maar uit schuurmateriaal en tapes bestond. Nu volgden ook kopieermachines, overheadprojectoren, geluidstapes en videobanden (toen nog uitsluitend voor professioneel gebruik). Vanaf 9 oktober 1971 luidt de naam officieel 3M Nederland B.V., dat uitgroeide tot een middelgrote Nederlandse onderneming met 400 werknemers. Dit leidde op 17 september 1985 tot de opening van een gloednieuw hoofdgebouw aan de Industrieweg in Zoeterwoude-Rijndijk, waar 3M Nederland BV tot op heden is gevestigd.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.3m.nl

F

bt

Leiden

Fabrikant van ondermeer bouwproducten


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv