www.abcoude.nl
www.abcoude.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Abcoude
Openbare Werken

Gemeente Abcoude

De huidige gemeente Abcoude ontstond in 1941 door samenvoeging van de gemeente Abcoude-Proosdij en Aasdom met de gemeente Abcoude-Baambrugge en omvat twee dorpskernen, Abcoude en Baambrugge.

Het grondgebied van de gemeente bestaat uit een veenlandschap dat doorsneden is door een aantal rivieren en stromen. De rivieren Angstel, Gein, Holendecht, Winkel en Waver behoren tot het stroomgebied van de Vecht en verzorgen de afwatering van het veengebied. Op en langs de oeverwallen van Angstel en Gein zijn de kernen Abcoude en Baambrugge ontstaan.

Abcoude bezit twee parels aan de kroon van het westelijk weidegebied van Utrecht en van het Groene Hart: het Geingebied en Botshol.
Het Geingebied is een nog vrijwel ongeschonden schoolvoorbeeld van een Hollands polderlandschap met zijn groene weiden, watergangen en boerderijen, dat veelvuldig werd gezocht door schrijvers en kunstschilders en tegenwoordig veel natuurliefhebbers en recreanten trekt.
Het natuurreservaat Botshol is een beschermd vogelbroedgebied van watergangen en rietlanden, waarvan de bezoeker buiten de broedperiode slechts per roeiboot de schoonheid kan aanschouwen. Onder meer deze unieke natuurschatten maken dat Abcoude nadrukkelijk heeft gekozen om deel uit te maken van het Groene Hart.

Geschiedenis en cultuurhistorische waarden
De geschiedenis van Abcoude voert terug tot 1085 wanneer in een oorkonde van
Koenraad - bisschop van Utrecht - voor het eerst wordt gesproken over "habitatores de Abecenwalde", ofwel "de inwoners van Abecenwalde". Op de grens van het graafschap Holland en het bisdom Utrecht, een grens die we nu in iets andere vorm kennen als de scheidslijn tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht, lag het slot Abcoude. De oudste vermelding van het kasteel dateert uit 1274 toen het werd verwoest door de Hollandse buurman Gijsbrecht van Amstel. Nadien werd het slot herbouwd. De fundamenten zijn heden ten dage geheel onder het maaiveld verdwenen maar als vorm nog duidelijk te herkennen in het landschap.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.abcoude.nl

Og

og

Abcoude

Gemeente Abcoude


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv