www.aquaforall.nl
www.aquaforall.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Aqua for all

Zet zich in voor verbetering van drinkwater- en sanitaire voorzieningen in Derde Wereld landen

Krachtenbundeling publieke watersector
De Stichting Aqua for All, kortweg A4A, is in 2002 opgericht door de Nederlandse publieke watersector om de krachten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking te bundelen. A4A stelt zich ten doel met het geld en de kennis uit de sector een duurzame ontwikkeling te bevorderen van de drinkwatervoorziening, sanitatie en waterbeheer in ontwikkelingslanden.
Bijna alle waterbedrijven en diverse waterschappen steunen A4A financieel, desgewenst gekoppeld aan specifieke projecten. A4A werft zelf geen gelden bij de klanten, maar ondersteunt waar nodig de organisaties bij eigen wervingsacties. De inbreng vanuit de watersector (circa één miljoen euro per jaar) wordt vermeerderd door de subsidies die A4A verkrijgt van overheden en donoren.

Water als sleutel in armoedebestrijding
Waterprojecten in ontwikkelingslanden worden vaak ingepast in bredere programma's, zoals gezondheidszorg of economische ontwikkeling van kansarme gebieden. Dat is een goede trend, omdat geïsoleerde hulp op een enkel onderdeel minder succesvol is. In dat kader werkt Aqua for All samen met Nederlandse non-gouvernementele organisaties. A4A ziet water als sleutel in de armoedebestrijding, waarbij via watergerelateerde projecten ook gelijke rechten voor man en vrouw worden bevorderd.
De link die A4A heeft met de water, levert zowel expertise als financiële hulpmiddelen op. Een flinke groep professionals uit de watersector ondersteunt A4A op vrijwillige basis op drie taakvelden: projectadvisering, projectbegeleiding en diverse A4A activiteiten.

Meerwaarde Aqua for All
De meerwaarde van A4A is dat kennis en geld uit de waterbranche gekoppeld worden aan projecten die de NGO’s met hun lokale partners en daardoor kennis van lokale omstandigheden - uitvoeren. A4A bemiddelt tussen vraag (expertise, geld voor projecten) en aanbod (bedrijven die kennis en/of geld ter beschikking willen stellen). Werving, selectie en monitoring van projecten doet A4A daarbij zelf op basis van vastgestelde criteria. De projectsteun van A4A voorziet in leniging van directe noden op het gebied van drinkwater en sanitatie in de derde wereld. Dit gebeurt op zodanige wijze dat daarmee een positieve ontwikkeling in gang wordt gezet, die leidt tot kansen op een zelfstandige duurzame ontwikkeling. De ontwikkeling van geschikte technologie (Appropriate Technology) past in deze denkwijze.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.aquaforall.nl

Vb

cw

Nieuwegein

Zet zich in voor verbetering van drinkwater- en sanitaire voorzieningen in Derde Wereld landen


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv