www.assen.nl
www.assen.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Assen

Gemeente Assen Dienst Werk

Leefbaar, bereikbaar en vitaal. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van Assen. Dankzij de centrale ligging is Assen in de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening aangewezen als een van de twee hoekstenen in het stedelijk netwerk Groningen-Assen. Daarmee heeft de stad een motorfunctie voor de ontwikkeling van de economie, de infrastructuur en het woon- en leefklimaat in het gebied. Assen bedient nu zo'n 200.000 mensen uit de regio. Zij werken, winkelen of recreëren in de Drentse hoofdstad. Vooral het winkelcentrum is in trek. Geen wonder, de binnenstad is compact, goed voorzien en behoort tot de best bereikbare binnensteden van Nederland.

Groei
De groei zit er flink in. Assen is de snelst groeiende stad van Noord-Nederland. Jaarlijks neemt de bevolking toe met zo’n 1.000 inwoners. De teller staat nu rond de 60.000. Het aantal banen is de dertigduizend gepasseerd en groeit naar verwachting de komende tien jaar naar veertigduizend. De onstuimige groei betekent dat er ruimte moet worden gevonden. Voor nieuwe bedrijven, voor een gevarieerd woningaanbod en voor een uitbreiding van stedelijke voorzieningen. Daarbij moet de stad goed bereikbaar blijven.

Stad in het groen
De hoofdstad van Drenthe ligt in een aantrekkelijke omgeving. Niet voor niets omschrijft de stad zichzelf als Assen, stad in het groen. Assen ligt temidden van pittoreske dorpen en met een aantal natuurgebieden op steenworp afstand.
De gemeente omvat behalve de stad Assen de dorpen Witten en Loon, Rhee, Ter Aard, Ubbena, een gedeelte van Vries, Zeijen, Zeijerveen en Zeijerveld. Leefbaar en levendigheid gaan in Assen hand in hand. De vooruitgang mag dan voor veel dynamiek zorgen, de Assenaren willen dat het groene karakter in en om de stad behouden blijft. In Assen Koerst hebben de inwoners van Assen samen met de gemeente hun kijk op Assen anno 2020 verwoord.

Stedenband

Bad Bentheim
Sinds 1959 heeft Assen een officiële stedenband met Bad Bentheim in Duitsland. In beide steden is een werkgroep actief om - met gemeentelijke subsidie - de onderlinge band tussen de wederzijdse inwoners te bevorderen. Zo zijn er uitwisselingen tussen de scholen en activiteiten op het gebied van sport en cultuur.

Poznan
Sinds tien jaar heeft de gemeente Assen een bestuurlijke band met Poznan in Polen. In het kader van de potentiële toetreding van Polen tot Europa, oriënteert Poznan zich in vele landen en in de breedste zin van het woord op beleidsterreinen van centrale en decentrale overheden.

Vryburg
Het bestuurlijke contact tussen Assen en Vryburg in Zuid-Afrika dateert uit 1999. De banden tussen Assen en Vryburg zijn onderdeel van een groter samenwerkingsverband. Hierin participeren acht gemeenten uit Groningen en Drenthe en de beide provincies. Elke gemeente richt zich op een specifiek beleidsterrein. Zo concentreert Assen zich op het onderwerp afvalbeheer.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.assen.nl

Og

og

Assen

Gemeente Assen Dienst Werk


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv