www.asten.nl
www.asten.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Asten

Gemeente Asten

Wellicht heeft Asten al verscheidene jaren tot woonplaats voor mensen gediend, voordat er een "stenen huysinge" aan de rivier de Aa werd gebouwd. Misschien heeft dat stenen huis tot de naam Asten geleid. Zeker is, dat in documenten van het jaar 1212 de naam Asten voorkomt. Een originele oorkonde uit 1202 in het Rijksarchief te 's-Hertogenbosch, waarin de naam "Astense" voorkomt, zou op een tien jaar oudere leeftijd kunnen duiden.
Asten is ontstaan langs een route op de hoger gelegen zandrug tussen de armen van de rivier de Aa. De hoge rug bood veiligheid tegen overstromingen en gaf bovendien een stevige grondslag voor de fundatie van de weg en van de boerderijen die er langs lagen.
Asten was aanvankelijk een grondheerlijkheid, een oerbezit dat door niemand in leen werd gehouden. De oudst bekende heer van Asten, zo blijkt uit een charter van 1221, was Albertus van Cuc (Cuyck).
Door zijn gunstige ligging ontwikkelde het dorp Asten zich voorspoediger dan de aangrenzende gehuchten. Omdat Asten de eerste grotere plaats was nabij de Peelmoerassen, vond men hier de smederijen voor reparatie van wagens en werktuigen, de kroegen en logementen. Verder ontwikkelde zich een bloeiende handel in levensmiddelen en textiel voor boeren en arbeiders in het achterland. In de loop der eeuwen is Asten verscheidene malen in anderen handen overgegaan. In 1898 kwam de Heerlijkheid, waarvan slechts het kasteel (toen al een ruïne) en enkele landerijen waren overgebleven, in het bezit van de familie Van Hövell tot Westervlier en Wezenveld. De kasteelruïne en bijbehorende gebouwen zijn thans in particulier handen.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.asten.nl

Og

og

Asten

Gemeente Asten


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv