www.baljon.nl
www.baljon.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

LODEWIJK BALJON
landschapsarchitecten

Ambacht, theorie en kunstzin

Landschapsarchitectuur is een uit ambacht, theorie en kunstzin opgebouwd vak.

Door onderzoek, ook van actuele ontwikkelingen in de landschapsarchitectuur en de stedebouw, realiseren we ons welke belangrijke rol traditie in ons vak speelt. Vernieuwingen komen niet tot stand door het radicaal verwerpen van het verleden.

Traditie,als een samenstelling van kennis en ervaring, biedt iets om mee te werken maar ook iets wat we kunnen bekritiseren en veranderen.

Onze werkzaamheden lopen uiteen van tuin tot stad. Hoewel we regelmatig onderzoek doen en publiceren, is de constante factor in onze projecten de belangstelling voor de ambachtelijke kant van het vak.

Wij werken aan uiteenlopende projecten, doorgaans binnen strakke kaders van budget en programma van eisen. De vaak complexe situaties waarin we opereren dwingen ons er toe de ontwerpoverwegingen helder naar voren te brengen. De landschappelijke en stedebouwkundige context vormen meestal de aanleiding voor de opzet van het ontwerp. Wij zoeken naar oplossingen die het karakter van de plek versterken. Veel valt ook te ontlenen aan het uiteenrafelen van het programma. Kleine verdraaiingen ten opzichte van het gangbare zorgen vaak voor de grootste verrassingen. We maken het niet mooi om het mooie, maar laten de keuze logisch uit de omstandigheden voortvloeien.

In onze vakopvatting is een architect niet de artistieke vormgever, maar de vernuftige ontwerper en de slimme integrator in ingewikkeld samengestelde processen. Door te tekenen analyseren we de situatie en het programma; door te tekenen onderzoeken we de context en de potenties; door te tekenenmaken we de consequenties van gekozen uitgangspunten, voorwaarden en normen aan de opdrachtgever zichtbaar. Uiteindelijk brengen we door te ontwerpen alle mogelijke aspecten samen, integraal.

Daartoe laten wij ons vanaf het begin bijstaan door specialisten op het gebied van techniek en kosten zowel ten aanzien van aanleg als beheer. In ambitieuze opgaven gaat het om het verkennen van de grenzen van de mogelijkheden. Dat kan alleen zinvol gebeuren indien de consequenties van de uitvoering worden doorzien.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.baljon.nl

I

cg

Amsterdam

Ambacht, theorie en kunstzin


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv