www.bouwkwaliteit.nl
www.bouwkwaliteit.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Stichting Bouwkwaliteit

Informatie over certificeren en attesteren van bouwproducten

De Stichting Bouwkwaliteit is een organisatie die gezien kan worden als een Nederlands platform dat informatie verstrekt over certificeren en attesteren van bouwproducten. De Stichting Bouwkwaliteit is het belangrijkste informatieloket voor zaken die de bouwkwaliteit in Nederland betreffen. De SBK heeft een aantal organisaties en deelnemers in het bouwproces aan zich gebonden, die met elkaar de volgende zaken willen afstemmen.

Voor de bouw moet worden vastgelegd wat de grondslagen zijn voor kwaliteitsverklaringen en hoe deze verklaringen moeten worden afgegeven. Daarnaast moeten kwaliteitszorgs-systemen met elkaar worden afgestemd. De SBK zorgt voor een actief beheer van collectieve bouwkeurmerken zoals bijvoorbeeld het KOMO-merk. Ook geeft de SBK overzichten uit van onder andere publiekrechtelijk erkende kwaliteitsverklaringen in de bouwsector, inclusief de voor asbestwerkzaamheden gecertificeerde bedrijven.

De SBK vertegenwoordigt de Nederlandse certificering- en attesteringsinstellingen in nationale en internationale verbanden, zoals EOTA, UEAtc, Benelux/ Bijzondere Commissie Kwaliteitsverklaringen Bouw, BDLN en de Advisory Group notified bodies voor wat betreft de Richtlijn bouwproducten (CPD).

De SBK maakt aansluitingen van nationale Beoordelingsrichtlijnen (BRL's) met de afgegeven kwaliteitsverklaringen aan het Bouwbesluit. Daarnaast toetst de SBK de beoordelingsrichtlijnen aan het Bouwstoffenbesluit en maakt aansluitingen van productfamilies met CE-markering aan de nationale bouwregelgeving.

De SBK adviseert de Rijksoverheid in het certificeren en attesteren voor wat betreft het overheidsbeleid ten aanzien van de bouwregelgeving, nationaal en Europees en over de handhaving daarvan. Tevens adviseert de SBK de rijksoverheid het publiekrechtelijk erkennen van kwaliteitsverklaringen in de bouw en over notificatie van approved bodies (CPD)

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.bouwkwaliteit.nl

Vb

ct

Rijswijk

Informatie over certificeren en attesteren van bouwproducten


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv