www.s-hertogenbosch.nl
www.s-hertogenbosch.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch, Rosmalen en omgeving

De ontmoeting
De eerste ontmoeting: ruim 127.000 inwoners, zo'n 9.000 hectare groot, verdeeld over de stadsdelen 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Empel, Meerwijk, Engelen en Bokhoven.
's-Hertogenbosch is een compacte, moderne stad, met een rijk verleden en een veelbelovende toekomst. Een provinciestad, geen provinciale stad. Cultuurhistorisch van belang, geen openluchtmuseum. Ambitieus, maar zonder gewichtigdoenerij. Bovenal een stad van ontmoetingen….

Ontmoetingen met het verleden
's-Hertogenbosch is een stad met een historische ambiance. Een monumentale en monumentenstad, met als kloppend hart de laatgotische Sint-Janskathedraal.
De in 1185 door Hertog Hendrik I van Brabant gestichte grensvesting bij de samenvloeiing van de riviertjes de Dommel en de Aa dankt haar bijzondere kwaliteit mede aan de nog altijd zichtbare oude stadsstructuur.
Aan de Markt ligt één van de vijfhonderd rijks- en gemeentelijke monumenten: het oudste Bossche bakstenenhuis De Moriaan (tegenwoordig VVV-kantoor).
Het majestueuze stadhuis aan de Markt dateert van 1670 en bestaat uit drie panden en één monumentale voorkant. Het stadhuis huisvest onder meer bijzondere wandschilderingen van Antoon der Kinderen.
Stad aan en stad vàn het water. Gesticht als grensvesting bij de samenvloeiing van de riviertjes de Dommel en de Aa. De hoofdrivier de Maas fungeert al honderden jaren als ruggengraat van waaruit De Dieze, Dommel en Aa zich grillig nestelen binnen de gemeentegrens. De zo mooi gerestaureerde Binnendieze blijft één van de lieflijke aderen door het snelstromend hart.

Ontmoetingen met het heden
In de loop der jaren heeft stadsuitbreiding, verstedelijking en nieuwbouw aan het historische karakter van de stad een eigentijds beeld toegevoegd. De spoorzone is momenteel één van de grootste herontwikkelingsgebieden van Nederland (140 hectare). Dit gebied is net zo groot als de bestaande binnenstad en zal meer en meer uitgroeien tot integraal vervoersknooppunt, kantoren- en onderwijscentrum en woongebied. Het is een markant voorbeeld van de sfeer en kwaliteit die de stad nastreeft. Het ontwerp (van Beth Gali uit Barcelona) heeft de historische binnenstad een passend gezicht gegeven.

Tot slot, een ontmoeting met u?
Een wandeling door 's-Hertogenbosch zegt meer dan duizend woorden! We kunnen nog zoveel schrijven over de hertogstad, misschien kunt u het beter zelf ervaren! U bent altijd welkom in 's-Hertogenbosch ontmoetingsstad!

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.s-hertogenbosch.nl

Og

og

's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch, Rosmalen en omgeving


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts € 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv