www.ijsselstein.nl
www.ijsselstein.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente IJsselstein

Gemeente Ijsselstein

In en rond IJsselstein is het heerlijk ‘toeven in het groen’. Varend, lopend of op de fiets kunt u mooie tochten maken door parken, het Groene Hart en de Lopikerwaard.

Groene stad
Het karakteristieke beeld van de eeuwenoude polder Lopikerwaard bepaalt voor een deel het stadsbeeld. In een aantal nieuwbouwwijken zet het patroon van boerenweggetjes, dijkjes, boomgaarden en sloten zich voort. Ook de groenstructuur van de Hollandse IJssel, met dijken, bosjes, jaagpaden en landerijen, geeft de stad een landelijk karakter. Fruitboomgaarden, populierenbosjes en grienden doorbreken het vlakke weidepatroon. Ook de nieuwere wijken rond het centrum kennen veel groenvoorzieningen. In enkele wijken leiden oude boomgaarden een nieuw leven als wijkpark.

Parken en het IJsselbos
In de stad is veel groen, zoals het aantrekkelijke Kronenburgplantsoen in het noordwestelijke oude centrum. Ook in het Molenplantsoen en het Vestingplantsoen aan de andere kant van het middeleeuwse stadshart kunt u even heerlijk van de rust en de natuur genieten. Wandelen kunt u ook in het Hogebiezenpark, het park begint bij de Benschopperpoort en loopt langs de Hogebiezendijk door tot aan het polderlandschap aan de zuidzijde. Het wandelpad loopt in de vorm van een ‘bliksemschicht’ door het park. Het IJsselbos (tussen de A2 en de Kromme IJssel) is een oase van rust. U kunt langs het uitgezette Natuurpad van het bos een wandeling maken.

Vanaf het water
De waterrijke omgeving leent zich goed voor recreatieve boottochtjes. Er is een bewegwijzerde kanoroute, ‘rondje Lopikerwaard’, die u vanuit IJsselstein via de Benschopperwetering en langs de Achterkade via de Vlist naar Haastrecht brengt.
U kunt ook varen over de stadsgrachten met de stichting Yselvaert.

De Lopikerwaard
IJsselstein wordt ook wel de ‘Poort naar de Lopikerwaard’ genoemd. Deze polder is een echt Hollands landschap met groene weilanden die worden doorsneden door houtkaden, geriefbosjes, tiendwegen, rietkragen en eendenkooien. De ontginners van de Lopikerwaard wierpen de houtkaden op wegens hun waterkerende werking. Tegenwoordig vormen de houtkaden zeer diverse natuurgebiedjes met een grote variëteit aan beplanting. Ook kunt u genieten van het gevarieerde landschap tijdens een tocht door de groene Lopikerwaard.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.ijsselstein.nl

Og

og

IJsselstein

Gemeente Ijsselstein


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv