www.nieuwekaart.nl
www.nieuwekaart.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Stichting De Nieuwe Kaart van Nederland

Landsdekkende inventarisatie van plannen in Nederland

Stichting de Nieuwe Kaart van Nederland is een initiatief van: bnSP/NVTL/NIROV. De organisatie bestaat uit een bestuur en een projectbureau.

de Nieuwe kaart van Nederland 2010-2030
Op dit moment vindt er opnieuw een landsdekkende inventarisatie van plannen in Nederland plaats. Diverse soorten plannen komen in aanmerking voor de Nieuwe Kaart. Dit zijn plannen voor nieuwe woongebieden, bedrijventerreinen, infrastructuur, et cetera. Maar ook plannen voor sloop en vervangende nieuwbouw, nieuwe natuurgebieden, windmolenparken en 'overlooppolders' komen in aanmerking. Voor het eerst zal ook de planvorming 'aan de andere kant van de grens' op de kaart worden gezet.

Met medewerking van gemeenten, provincies, ministeries en talloze stedebouwkundige ontwerpbureaus maakte de Stichting de Nieuwe Kaart van Nederland in 1997 ook al een kaartbeeld van Nederland in 2005. Alle ruimtelijke plannen en projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, natuur en infrastructuurr werden op één kaart samengebracht. Daarmee ontstond een beeld dat als vertrekpunt voor de beleidsvorming voor een verdere toekomst kon fungeren. Het landsdekkend plannenoverzicht is een belangrijk publiek communicatiemiddel, maar blijkt ook voor marktpartijen en overheden van grote waarde bij hun beleids- of investeringsbeslissingen.

Om de nieuwste planningsopgaven te ondersteunen is het projectbureau inmiddels gestart met het maken van een nieuw kaartbeeld waarbij als planhorizon 2010-2030 wordt gehanteerd. Een belangrijke nieuwe legenda-eenheid is daarbij de herstructureringsopgave in bestaand stedelijk gebied. De nieuwste versie van de kaart wordt naar verwachting in oktober 2001 gepresenteerd.

Gemeenten, provincies, ministeries en ontwerpbureaus worden aangeschreven met het verzoek om plannen aan te dragen voor de Nieuwe Kaart van Nederland.

Pas nadat de gemeenten of ontwerpbureaus hun informatie hebben opgestuurd begint het echte werk. De plannen moeten dan op de kaart worden gezet en de bijbehorende gegevens moeten worden ingevoerd.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2010, zonder verplichtingen en er loopt een tijdelijke actie tot 29 februari 2008: geen opstartkosten!

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.nieuwekaart.nl


vg

's-Gravenhage

Landsdekkende inventarisatie van plannen in Nederland

Vergeet onze sponsors niet! Uw gratis vermelding op bouwnetwerk.com wordt mede mogelijk gemaakt door de onderstaande sponsors. Klik ze af en toe eens aan en kijk wat ze te bieden hebben.

Alternatief voor AutoCAD
ZwCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.fietscad.nl


Having a party? Add some Irish ballads and pub songs!

Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2008 IDEOMA intelligent systems bv