www.noordoostpolder.nl
www.noordoostpolder.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder

De gemeente Noordoostpolder ligt in Nederlands twaalfde provincie, Flevoland. De gemeente heeft een oppervlakte van 59.620 ha en telt ruim 44.500 inwoners. Emmeloord fungeert als centrumplaats, omringd, op fietsafstand, door de 10 zogenaamde groendorpen: Bant, Creil, Ens, Espel, Kraggenburg, Luttelgeest, Marknesse, Nagele, Rutten en Tollebeek.

De Noordoostpolder ligt op het snijpunt van twee belangrijke snelwegen, de A50 en de A6 (de Europese hoofdtransportas), halverwege de Randstad en het Noorden.

De geschiedenis van de Noordoostpolder is nog jong en begint in 1918. Toen besloot de regering de Zuiderzee gedeeltelijk in te polderen. Midden in de Tweede Wereldoorlog, officieel op 9 september 1942, viel de Noordoostpolder droog. In een snel tempo werd dit nieuwe land ontgonnen, ingericht en tot ontwikkeling gebracht. In 1962 werd de Noordoostpolder officieel een gemeente.

Wat de werkgelegenheid betreft is de agrarische bedrijfstak in Noordoostpolder nog steeds belangrijk, maar de industrie en dienstverlening zijn de grootste werkgevers. De werkgelegenheid is in de laatste jaren sterk gegroeid. Land- en tuinbouw vormen een professionele bedrijfstak met diverse specialisaties, zoals bloemen- en bloembollenteelt, glastuinbouw en fruitteelt. Industrie en dienstverlening zijn geconcentreerd in Emmeloord.

Bestaande bedrijven breiden zich uit en steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van Emmeloord en Noordoostpolder, zoals de goede bereikbaarheid en infrastructuur en de voordelige bedrijfsterreinen.

Woningen zijn er in Noordoostpolder in alle soorten en maten, alleen hoogbouw komt weinig voor. De woningzoeker kan kiezen uit het stedelijke Emmeloord, met ruim opgezette woonwijken, het rustige landelijke gebied of voor één van de tien met groen omzoomde dorpen. Een woonruimtevergunning is niet nodig. Iedereen kan zich vestigen in de Noordoostpolder.

Emmeloord is het sociaal-economische centrum, met vele onderwijsmogelijkheden, culturele voorzieningen, winkelcentra, een ziekenhuis, enz. Maar ook in de dorpen vindt u basisscholen, sportvelden en andere voorzieningen.

Het afwisselende landschap in Noordoostpolder, met meer dan 2.500 ha bos en water, trekt jaarlijks duizenden recreanten. U kunt kiezen uit kamperen, vissen, fietsen, wandelen, surfen, museum Schokland of gewoonweg genieten van rust en ruimte.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.noordoostpolder.nl

Og

og

Emmeloord

Gemeente Noordoostpolder


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv