www.oostflakkee.nl
www.oostflakkee.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Oostflakkee

Gemeente Oostflakkee

Oostflakkee is de meest oostelijk gelegen gemeente van het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Het eiland vormt de schakel tussen de zuidvleugel van de Randstad en de Delta. Aan de ene kant ligt de regio onder de invloedssfeer van de Randstad, met name de stadsregio Rotterdam. Aan de andere kant maakt Goeree-Overflakkee samen met Schouwen-Duiveland en Tholen en de omringende wateren deel uit van het groen-blauwe hart van de Delta.

Oostflakkee bestaat uit vier dorpen: Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Den Bommel en Achthuizen en twee buurtschappen: Langstraat en Zuidzijde. In 1966 zijn de gemeenten Oude-Tonge, Ooltgensplaat en Den Bommel samengevoegd tot één gemeente: Oostflakkee.
Achthuizen hoorde tot die tijd voor een gedeelte bij de gemeente Den Bommel en voor een gedeelte bij de gemeente Ooltgensplaat.
Door de totale oppervlakte van 10.704 hectare is Oostflakkee één van de grootste gemeenten in Zuid-Holland. Qua inwoneraantal behoort de gemeente met 10.140 mensen echter tot de kleinere gemeenten.
Het gemeentewapen van Oostflakkee heeft de volgende omschrijving: "Doorsneden: I gedeeld : a in keel een zilveren schildje, waaroverheen een karbonkel van goud, b in sinopel een dwarsbalk van zilver, II in sabel een opengeslagen bijbel van zilver, gebonden van purper, goud op snede, bedrukt met de griekse hoofdletters alpha en omega van keel, op elke bladzijde een. Ter rechterzijde 3 lelievormige sloten van goud. Het schild gedekt met een gouden kroon van 3 bladeren en 2 paarlen."

Het wapen bevat elementen van de oude woonkernen. De karbonkel is het wapen van de familie Van Kleef. Adolf van Kleef was de eerste bedijker van Ooltgensplaat. De dwarsbalk is het oude gemeentewapen van Oude-Tonge. De bijbel komt in de plaats van de kerk uit het gemeentewapen van Den Bommel.

Oostflakkee wordt gekenmerkt door grootschalige polders met vooral akkerbouw en een duidelijke landschapsstructuur als gevolg van de dijken. Kenmerkend voor Oostflakkee is ook de afwisseling van brede (drooggevallen) schorren en slikken en de ligging aan diep vaarwater.
De landbouw is van oudsher een belangrijke economische factor in dit gebied, maar die tak alleen biedt in de huidige tijd niet langer voldoende perspectieven voor een gezonde economische groei.
Een aanzienlijk deel van de bevolking is voor werk aangewezen op omliggende gebieden, met name de Randstad. Getracht wordt door intensivering van de landbouw, kwaliteitsverbetering van de producten en glastuinbouw, het agrarisch bedrijf op een aanvaardbaar economisch peil te handhaven.

Oostflakkee wordt aan vrijwel alle kanten omgeven door water. Dit biedt vele mogelijkheden voor watersport. Zowel Den Bommel, Oude-Tonge als Ooltgensplaat hebben een jachthaven. De recreatie en toerisme is dan ook voor een groot deel op de watersport gericht. In Ooltgensplaat en Oude-Tonge vindt men een aantal bungalowparken. Verder zijn kleinschalige kampeerterreinen gerealiseerd bij agrarische bedrijven ("kamperen bij de boer").
Het gemeentebestuur is van mening dat het behoud van het landschap een belangrijk uitgangspunt moet zijn bij de verdere ontwikkeling van de recreatie.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.oostflakkee.nl

Og

og

Oude-Tonge

Gemeente Oostflakkee


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv