www.pekela.nl
www.pekela.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Pekela

Gemeente Pekela

PEKELA, CENTRUM TUSSEN DE KERNEN
Als er in de Groninger Veenkoloniën al van een centrum sprake is, dan kan daar maar één gemeente mee bedoeld worden: Pekela. Strategisch gelegen tussen de kernen Winschoten, Stadskanaal en Veendam. "Een prima plek", vinden de Pekelders zelf en zij staan daarin niet alleen. Want Pekela en het omringende gebied hebben veel te bieden.

Het inwonertal laat een gestage groei zien, hetgeen met name te danken is aan een vestigingsoverschot. Een toenemend aantal mensen ziet Pekela als een aantrekkelijke woongemeente. Door z'n ligging, het voorzieningenniveau, het rijke verenigingsleven en de schitterende, met veel water en bos omgeven nieuwe woonwijken.

VAN PEKEL A TOT PEKELDER HOOFDDIEP
Niet alleen op industrieel gebied hebben de Pekela's veranderingen meegemaakt. De Pekel A, het riviertje waaraan ooit pioniers van de vervening zich nestelden, ontpopte zich als levensader, als waterweg voor de vele schepen die turf, klei, aardappelen en bieten vervoerden. Daarvoor moest het zich slingerend een weg zoekende riviertje worden gekanaliseerd. Het huidige Pekelder Hoofddiep heeft niet meer de functie van vroeger, maar is nog steeds beeldbepalend en van belang voor de recreatievaart.

Door de algehele reconstructie van deze watergang heeft Pekela min of meer een gedaanteverwisseling ondergaan. Thans is sprake van een rustieke waterloop, voorzien van schoon water, nieuwe beschoeiingen en kaden, kadeversieringen, kunstwerken, nostalgische verlichting en nieuwe, deels houten, (ophaal)bruggen.

De reconstructie, waarin ruim vijftig miljoen gulden werd gestoken, vormde de afsluiting van een historische periode, maar tevens het begin van een nieuw tijdperk, waarin Pekela een gemeente wil zijn met een goed woon- en leefklimaat voor haar huidige en toekomstige inwoners.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.pekela.nl

Og

og

Oude Pekela

Gemeente Pekela


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv