www.putten.nl
www.putten.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Putten

Gemeente Putten

Putten is een landelijke gemeente in het hart van Nederland. Er wonen 23.199 mensen (voorlopig cijfer per 1 januari 2003 ). De oppervlakte bedraagt ruim 85 honderd hectare.

De gemeente ligt gedeeltelijk in het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland, het Centraal Veluws Natuurgebied. Het noordwesten van de gemeente wordt begrensd door het Randmeer.

Het grootste deel van het grondgebied van Putten bestaat uit het landelijke buitengebied met een boeiend en afwisselend landschap van bossen, heide en weilanden.

De geschiedenis van Putten gaat ver terug. Uit 855 dateert het oudste schriftelijke bewijs, waaruit blijkt dat hier reeds sprake was van een gemeenschap van mensen. De aanleg van de spoorlijn in de vorige eeuw haalde het dorp uit zijn eeuwenlange isolement. Het vreemdelingenverkeer begon zich te ontwikkelen. Pensions, hotels en de verhuur van gemeubileerde kamers kwamen in opkomst. Toen men aan het eind van de vorige eeuw de waarde van de bossen als leverancier van zuivere lucht en van een gezond klimaat ontdekte, werd Putten een bekend vakantie- en kuuroord.

De gemeente heeft sedert 1944 ook bekendheid gekregen doordat - na een overval van een verzetsgroep op een Duitse legerauto in de nabijheid van kasteel Oldenaller - een groot aantal mannen naar Duitse concentratiekampen werd gezonden. Van de 660 weggevoerden zijn er 552 niet teruggekeerd. Het door Mari Andriessen ontworpen monument met het door prof. dr. ir. J.T.B. Bijhouwer ontworpen symbolische kerkhof herinneren aan deze zwarte bladzijde uit de Puttense geschiedenis.

Na de 2e Wereldoorlog is het bevolkingsaantal van Putten verdubbeld. De recreatie heeft een grote vlucht genomen. Er zijn tal van uitstekende geoutilleerde recreatiebedrijven en voorzieningen voor vrijetijdsbesteding. De fraaie omgeving met de vele ontspanningsmogelijkheden, de geografisch gezien centrale ligging en de uitgebreide voorzieningen op velerlei gebied maken Putten tot een geliefde woon- en recreatiegemeente.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.putten.nl

Og

og

Putten

Gemeente Putten


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv