www.rozenburg.nl
www.rozenburg.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Rozenburg

Gemeente Rozenburg

Rozenburg heeft zeer bewust een groengordel (circa 160 ha.) gekregen als visuele bescherming tegen de omringende industrie. Het valt de Rozenburgers allang niet meer op dat de lucht er door de meestal zuidwesten wind, gezond en fris is. Niet voor niets wordt met gepaste trots gesproken over Het groene hart van Europoort-Botlek.

In de groengordel liggen twee voetbalcomplexen, een tennispark met kunstgrasbanen, velden voor korf- en handbal, een overdekt zwembad met daarnaast nog twee openluchtbassins, een sporthal, een veel bezoekers trekkende kinderboerderij en aantrekkelijke wandelpaden.

Het buitengebied van Rozenburg, de Landtong, is formeel bestemd voor natuur en recreatie. In samenwerking met Rotterdam wordt gewerkt aan een inrichtingsplan dat voornamelijk uitgaat van natuur en recreatie; een kudde Schotse Hooglanders graast in dit gebied.
Met de komst van de Stormvloedkering en het Educatief Informatie Centrum (EIC) is het te verwachten dat het aantal bezoekers op de Landtong aanzienlijk zal toenemen, zeker nu bij het EIC een aanlegsteiger is gerealiseerd waardoor het Centrum ook over water bereikbaar is. Van hieruit zijn eveneens boottochten te maken door het Europoort gebied.

Rozenburg heeft tal van verenigingen. Het sociaal-cultureel centrum De Nieuwe Schans is een ontmoetingscentrum voor onder meer toneelvoorstellingen, exposities, verenigings-, club- en disco-avonden. Rozenburg heeft eveneens een uitgebreide openbare bibliotheek.
De Historische Vereniging Oud-Rozenburg zet zich in om de historie van Rozenburg levendig te houden. In de Oudheidkamer naast de molen vinden dan ook regelmatig exposities plaats.
De molen De Hoop is sinds enige tijd een gewild alternatief voor trouwlustigen die hun huwelijk net even anders willen laten voltrekken. Het romantisch aangepaste interieur van de molen geeft een nostalgische sfeer, hetgeen borg staat voor de mooiste dag van vele bruidsparen.

Bestond de beroepsbevolking van het oude Rozenburg voornamelijk uit agrariërs thans zijn de ruim 6000 werkzame personen hoofdzakelijk werkzaam in de industrie en aanverwante bedrijven. Rozenburg mag als vestigingsplaats voor bedrijven dan wel geen grote bekendheid genieten, haar ligging is voor kleine(re) toeleverende en dienstverlenende bedrijven ronduit ideaal. Pal gelegen aan de grote industriële gebieden Botlek en Europoort, is Rozenburg een goede uitvalsbasis voor bedrijven die service bieden aan de hier gevestigde industrieën en aan de daarmee parallel lopende havenactiviteiten.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.rozenburg.nl

Og

og

Rozenburg

Gemeente Rozenburg


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv