www.westvoorne.nl
www.westvoorne.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Westvoorne

Gemeente Westvoorne

De gemeente Westvoorne is ontstaan per 1 januari 1980 en vloeit voort uit het besluit van de rijksoverheid tot het samenvoegen van diverse gemeenten op Voorne-Putten en Rozenburg.
Westvoorne bestaat uit drie kernen: Oostvoorne, Rockanje en Tinte. De kernen Oostvoorne en Tinte vormden voorheen de gemeente Oostvoorne. De voormalige gemeente Rockanje bestond uitsluitend uit de kern Rockanje.

De gemeente heeft van oudsher een agrarische achtergrond. Naast landbouw en veeteelt in het poldergebied is er tot circa 1970 ook sprake geweest van de uitoefening van deze werksoorten in het binnenduingebied.
Nog steeds vormen landbouw en veeteelt een belangrijke bron van inkomsten. In de laatste decennia is de kassenteelt ontwikkeld. Niet alleen voor de teelt van groenten maar ook van bloemen. De ruimte die voor de uitbreiding van de kassenteelt in het Westland ontbreekt, is gevonden in onze regio.

Ook de groei van de Europoort heeft voor veel inwoners van Westvoorne geleid tot werkgelegenheid. Als onderdeel van 's werelds grootste haven Rotterdam, wordt hier een veelheid aan activiteiten ontwikkeld in verschillende branches. Hier tekent zich ook een dualisme af.
De ontwikkeling van het Europoortgebied en aansluitend de aanleg van de (eerste) Maasvlakte betekent enerzijds een bron van inkomsten. Anderzijds is daar ook de dreiging voor het milieu, dat Westvoorne kenmerkt, bijzonder maakt en ook veel geboden heeft.

De groene omgeving, met bossen en uitgestrekte duinen, alsmede de kuststrook, die over de gehele lengte bestaat uit strand, hebben ruim een eeuw lang Westvoorne aantrekkelijk gemaakt om te recreëren en zelfs te genezen. Met name in Oostvoorne zijn vanaf circa 1900 enkele gezondheidskolonies ontstaan, waar (voornamelijk) kinderen met gezondheidsproblemen uit het gehele land enkele weken konden verblijven om weer aan te sterken dankzij 'de schone lucht' en 'de mooie omgeving'.

Medio 20e eeuw is vanwege deze elementen ook het toerisme ontstaan. Tot op de dag van vandaag is het toerisme een van de sterke punten van Westvoorne. Niet alleen het badstrand maar ook de binnenwateren en het internationaal vermaarde duingebied bieden de liefhebber vele mogelijkheden om een prettig verblijf te hebben in Westvoorne.

De discussie rond de aanleg van een tweede Maasvlakte is, naar de mening van het gemeentebestuur, niet alleen een discussie die de lokale bevolking aangaat. Natuurlijk heeft Westvoorne lokale belangen. Vanuit ecologisch en natuurhistorisch oogpunt gaan die belangen echter verder dan Westvoorne alleen. Het unieke duingebied zal zeker beïnvloed worden door activiteiten in het kader van de aanleg van een tweede Maasvlakte. Het gemeentebestuur is niet anders van mening dan dat de biologische waarden van dat unieke duingebied voor onze (internationale) samenleving het waard zijn ook voor het behoud daarvan op te komen.

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.westvoorne.nl

Og

og

Rockanje

Gemeente Westvoorne


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv