www.winterswijk.nl
www.winterswijk.nl
Hoofdmenu Bouwnetwerk.com

Snelle check! Voer hieronder uw bedrijfsnaam, product of specialisme in en laat Google uw bedrijf zoeken:
Klik hier om naar de locatie te gaan met Google Earth Bezoek de locatie met Google Earth:


Klik hier om Google Earth te installeren.

Gemeente Winterswijk

Gemeente Winterswijk

Winterswijk ligt in het meest oostelijke deel van de Nederlandse provincie Gelderland. Driekwart deel van de gemeentegrens is tegelijkertijd staatsgrens met Duitsland. Samen met de negen omringende buurtschappen is Winterswijk een van de mooiste gebieden van Nederland. Het is een van de laatste stukjes Nederland waar de landelijke rust, ruimte en natuurlijke schoonheid nog niet verdrongen zijn door verkeerslawaai, mensenpakhuizen en asfalt. Geen wonder dus, dat ook toeristen en recreanten dit vakantieparadijs hebben ontdekt.

Winterswijk is de laatste deccennia uitgegroeid tot een echte toeristische trekpleister. Er is een groot aantal campings temidden van schitterende natuur, er zijn bungalowparken, er kan gekampeerd worden op boerenerven en er zijn vele hotels, pensions en andere toeristische accommodaties.
Het eeuwenoude coulissenlandschap met zijn ontelbare bossen, akkers en weilanden biedt uitgebreide mogelijkheden om te recreëren. In totaal zijn er in het 13.000 hectare grote buitengebied van Winterswijk zo'n 70 landgoederen, die over het algemeen vrij toegankelijk zijn. Dat wil zeggen: te voet of op de fiets! Een ontdekkingstocht door het Winterswijkse buitengebied is een belevenis voor iedereen die rust, ruimte en natuurschoon zoekt.

Er zijn ook tal van bezienswaardigheden, zowel in Winterswijk zelf als in de omgeving. Bekend zijn onder andere de vele kolossale zwerfstenen die hier in de IJstijd zijn afgezet. Bij het Gemeentehuis in het centrum van Winterswijk is de op een na grootste steen te zien die ooit in Nederland aan de oppervlakte is gebracht (43.300 kg zwaar en 1500 miljoen jaar oud!).

Naast het vele natuurschoon en 'geologische attracties' biedt het buitengebied van Winterswijk tal van bouwkundige bezienswaardigheden, waaronder water- en korenmolens, karakteristieke woonhuizen en oude boerderijen.
Ook de recreatieve mogelijkheden zijn legio. Er is onder meer een recreatieplas waar gezwommen, gevaren en gesurfd kan worden en er zijn zwembaden. Er zijn volop gelegenheden voor o.a. bowlen, kegelen, golf, tennis, kartracing, roeien, vissen enz.

Winterswijk biedt aanlokkelijke perspectieven voor aangenaam oponthoud. Het is een regionaal koopcentrum met vele verrassende winkels en boetieks waar van alles te koop is tegen sterk concurrerende prijzen. Een bezoek aan de wekelijkse warenmarkt (op woensdagochtend en zaterdag) is altijd de moeite waard. Wie even uit wil rusten of lekker wil gaan eten kan terecht op een van de talloze terassen of in een van de vele restaurants, eethuisjes, cafés of bars. Het is namelijk ook een stad die gezelligheid uitstraalt. Het centrum is recent ingrijpend gerenoveerd om het nog aantrekkelijker te maken voor toeristen, recreanten en kooppubliek.

Hoewel Winterswijk heel populair is bij toeristen uit binnen- en buitenland, is de landelijke rust er bewaard gebleven. Zelfs in het hoogseizoen, wanneer vele duizenden toeristen en recreanten hier ontspanning zoeken, blijft dit deel van de Achterhoek een ideaal oord om op verhaal te komen.
Wie ooit in Winterswijk geweest is, komt er steeds weer terug. Wie er nog nooit geweest is, moet er snel eens naar toe. Want wie wil dit 'aardse paradijs' (zoals een journalist van een toeristische uitgave Winterswijk ooit noemde) niet gezien en ervaren hebben?!

Hier uw referentieprojecten? Klik hier voor meer informatie. Het is gratis tot 2011, zonder verplichtingen.

Button Soort Vakg. Plaats Korte omschrijving

www.winterswijk.nl

Og

og

Winterswijk

Gemeente Winterswijk


Alternatief voor AutoCAD
GstarCAD kost slechts 650,-- ex.BTW incl. 1 jaar websupport. Probeer nu!
www.ideoma.nl

Relaties beheren? Klik hier!
Documenten beheren? Klik hier!
Projecten bewaken? Klik hier!
Hoeveelheden bepalen met CAD
Hoeveelheden
Deze teller is gestart op woensdag 10 oktober 2007 om 0:00. Sinds die tijd zijn op bouwnetwerk.com pagina"s bekeken.
Bekijk de statistieken .

Zit uw bedrijf of het bedrijf dat u zoekt er niet bij? Meld u dan aan via BouwNetwerk.com.

Copyright (c) 2010 IDEOMA intelligent systems bv