abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CAD-nieuws 20 - 4 oktober 1999

Opleiding documentenbeheer

In slechts drie dagen zetten de deelnemers onder begeleiding een werkend documentenbeheersysteem met Microsoft Access op, waarvan hieronder enkele voorbeeldschermafdrukken. De basisprincipes van een relationele database worden uitgelegd en verder worden de belangrijkste eigenschappen van Access besproken voor zover relevant. Het resultaat is dat de cursisten na afloop een goed beeld hebben van de mogelijkheden om met Access de documenten te beheren en te openen.

Afbeelding vergroten
Het hoofdmenu bevat diverse knoppen en wordt automatisch geopend.
Er worden verschillende manieren van bestandsbeheer besproken, bv. OLE met foto's, tekstdocumenten en spreadsheets.

Afbeelding vergroten De kapstok waar alles aan is opgehangen is de projectenlijst, welke overeenkomt met de directorystructuur. De projectmap kan direct m.b.v de Verkenner worden geopend en wordt aangemaakt als deze nog niet bestaat
Het documentenvenster toont de documenten per project. Als het een dwg-bestand betreft wordt het plaatje getoond, zodat u misschien al ziet welke tekening het betreft, zonder AutoCAD te gebruiken.

Afbeelding vergroten
Afbeelding vergroten


Het geselecteerde document wordt geopend, in dit geval met AutoCAD LT 98 omdat de documentsoort dit aangeeft. Het tekeninghoofd wordt daarbij automatisch ingevuld of aangepast als er in de database wat wijzigt.
Afbeelding vergroten
Afbeelding vergroten Kortom, de opleiding "Maak uw eigen documentenbeheersysteem in drie dagen" toont aan dat hiervoor vrijwel geen speciale software meer nodig is. Is er eenmaal kennis opgebouwd van Microsoft Access, dan zal dit al snel goed van pas komen bij andere beheersproblemen. Natuurlijk krijgen de cursisten het documentenbeheersysteem dat zij hebben gebouwd na afloop mee naar huis.
Het hier omschreven voorbeeldsysteem is bij de opleiding inbegrepen, maar is ook apart verkrijgbaar voor Hfl 495,-- excl. BTW. Verzend- en administratiekosten bedragen Hfl 45,-- of Hfl 17,50 bij toezending per email. Bel ons, email ons of geef u op voor ��n van onze vele workshops of opleidingen.

Klik hier voor de huidige opleidingen en diensten.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv