abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CADM-nieuws 25 - 1 oktober 2000

Van 3D Scan naar 2D tekening in 1 uur?

Dat kan tegenwoordig met de 3D Laserscanner en software van de firma DelftTech. Een miljoen 3D punten kunnen binnen enkele minuten met grote nauwkeurigheid worden opgemeten en worden verwerkt tot een basismodel, waarna verdere bewerking plaats kan vinden. DelftTech heeft deze manier al enkele malen succesvol toegepast op projecten in Nederland, zoals op het stadhuis van Delft en de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Voor de verwerking van de ingemeten data naar een vereenvoudigd model of 2D tekening heeft DelftTech de assistentie ingeroepen van IDEOMA. Op 24 november a.s. kunt u getuige zijn van dit verwerkingsproces door deel te nemen aan de workshop "Werken met 3D scans", welke gehouden wordt bij IDEOMA in Leiderdorp. Wilt u weten wat voor u de toepassing zou kunnen zijn, vul dan snel de achterzijde van het CADM-nieuws is en meld u aan voor deze interessante dag.

Nooit meer een hardware-lock bij AutoCAD...

Afbeelding vergroten Veel mensen kunnen opgelucht ademhalen nu AutoCAD niet langer met het alom bekende en verfoeide hardware-lock werkt. Wij hebben het hier over AutoCAD 2000i, waarover wij u al eerder op de hoogte hebben gebracht. Het is geen versie die veel nieuwe AutoCAD-functies toevoegt, maar wel één die de integratie met internet compleet maakt.
Als u AutoCAD 2000i installeert werkt het direct, maar dat is slechts tijdelijk. U moet het pakket registreren door een code door te geven, waarna u een autorisatiecode ontvangt die u een permanente licentie geeft. Dit gehele proces kan via het web (en anders per email) verlopen, zonder het intikken van allerlei codes. Wilt u hierover meer weten, geeft u ons dan een seintje, want wij hebben het keurig voor u op papier.

Klik hier voor meer informatie over het exporteren van licenties

Hieronder sommen wij voor u nog even kort de voornaamste vernieuwingen voor u op:
  • AutoCAD Today voor het benaderen van de tekeningen vanuit een HTML-omgeving, directe toegang tot internetpagina's bv. Point A van Autodesk en het CAD Manager Bulletin Board, voor het communiceren tussen projectleiders en tekenaars.
  • Met Meet Now wordt er via Microsoft Netmeeting direct een virtuele vergadering opgestart en kunt u uw AutoCAD-scherm delen met iemand die ook deelneemt aan de vergadering.
  • Met het geïntegreerde i-drop kunnen nu direct bestanden en afbeeldingen (bv. dwg's) van internet in de tekening worden gesleept zodat u bv. snel bij de benodigde standaarddetails van fabrikanten kunt.
  • Met eTransmit kunt u van uw tekening (AutoCAD 14 of AutoCAD 2000) snel een zelfuitpakkend exe- of zip-bestand maken, waarbij de onderliggende bestanden, zoals fonts, ctb- en stb-bestanden en de onmisbare xref's automatisch worden meegenomen.
  • UCS en Array hebben nu mooie menu's (AutoCAD LT had dit al heel lang!), deactivering van de Grips kan nu met één enkele Escape-toets en de treugkeer van het "freeze per viewport" in het lagenmenu van de eigenschappenwerkbalk.
Klik hier voor meer informatie over AutoCAD 2000i

Ook van AutoCAD LT, MAP, LDD, CDD, CAD Overlay en 3D Studio VIZ zijn de 2000i-versies inmiddels beschikbaar. Indien u uw nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen, kom dan naar de gratis productpresentatie op vrijdag 10 november a.s., waarin deze producten in combinatie met AutoManager Meridian (schitterend pakket voor documentenbeheer!) worden getoond.

Gratis update naar AutoCAD LT 2000i...

U kunt bij IDEOMA in aanmerking komen voor een gratis update naar LT 2000i indien u zich aanmeldt voor de open basisopleiding AutoCAD, die start op 31 oktober a.s. (exacte data op de achterzijde van dit CADM-nieuws). De spelregels hierbij zijn dat u uiteraard al een geregistreerde AutoCAD LT-gebruiker (98 of hoger) dient te zijn, dat er maximaal één update per cursist kan worden verkregen en dat u niet méér updates kunt verkrijgen dan het aantal keren dat u geregistreerd staat. Verder gelden de algemene opleidingsvoorwaarden van IDEOMA. Ook bedrijven die bij IDEOMA een besloten basisopleiding AutoCAD van drie dagen volgen, kunnen onder dezelfde voorwaarden de gratis update naar AutoCAD LT 2000i in hun bezit krijgen.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv