abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CADM-nieuws 28 - 17 september 2001

Weet u de weg nog in al die AutoCAD-applicaties...?
Met het verdwijnen van AutoCAD 14 uit het assortiment, verdwijnen tevens de op AutoCAD 14 gebaseerde applicaties, waaronder AutoCAD MAP versie 3, AutoCAD Land Development Desktop versie 1, Autodesk Civil Design en Survey versie 1, CAD Overlay versie 14 en tevens AutoCAD LT 98. Indien u een te upgraden versie wenst te behouden, zorg dan dat u voor 15 januari a.s. een upgrade van deze applicaties bestelt, want upgraden na die datum kan echt niet meer!

Tevens hebben veel applicaties met het uitkomen van AutoCAD 2002, naast een hernummering van hun versie tevens een naamswijziging ondergaan. Omdat veel mensen door het bekende bos inmiddels de bomen niet meer zien, sommen wij hieronder de duizelingwekkende versienummering nog eens voor u op.
AutoCAD Land Development Desktop R1
=
AutoCAD map 3
=
AutoCAD 14
=
AutoCAD LT 98

Nog tot 15 januari 2002 te upgraden!*
AutoCAD Land Development Desktop 2
=
AutoCAD map 4
=
AutoCAD 2000
=
AutoCAD LT 2000

Na 15 januari 2003 prijsstijging upgrades!
AutoCAD Land Development Desktop 2i
=
AutoCAD map 2000i/MAP 4.5
=
AutoCAD 2000i
=
AutoCAD LT 2000i

Na 15 januari 2003 prijsstijging upgrades!
AutoCAD Land Development Desktop 3
=
Autodesk MAP 5
=
AutoCAD 2002
=
AutoCAD LT 2002

Op het moment van schrijven de meest
recente versie
, upgrade niet nodig!
* AutoCAD 14 kan nog "Ge-upgrade" worden via het AutoCAD 14 Legacy program. Voor meer informatie
over het AutoCAD Legacy program klikt u hier.Met = bedoelen we "bevat vrijwel alle functionaliteit van".
Naast bovengenoemde 17 producten bestaat er ook nog Architectural Desktop versie 3.3, Actrix Business 2, AutoSketch 7, 3D Studio VIZ versie 3i en CAD Overlay versie 2002. Indien u specifieke informatie over een van deze producten wenst, belt u dan gerust met IDEOMA. Let ook op de verderop in dit CADM-nieuws genoemde actieprijzen! En dan zijn er ook nog nieuwe versies van GB software.

GB 6 of GB Desktop...?
Vanzelfsprekend heeft GB Software ingespeeld op het uitkomen van de nieuwe AutoCAD-versie en de nieuwe versie van Autodesk's bouwkundige applicatie, Architectural Desktop versie 3.3. Dit heeft geleid tot de volgende mogelijkheden:

Toepassing Combinatie van Producten
Snel en productief, voornamelijk 2D-tekenwerk AutoCAD 2002 + GB 5.6 / GB 6
Werken met objecttechnologie in ontwerpfase Architectural Desktop 3.3 + GB Desktop

Gratis GB versie 6
GB versie 5.6 is de opvolger van de eerdere GB-versies en werkt samen met AutoCAD 2002. De opvolger waar nu al aan wordt gewerkt krijgt de naam GB 6 en bevat voornamelijk functionele uitbreidingen op het gebied van 2D tekenwerk. Gebruikers die op dit moment versie GB 5.6 aanschaffen (of hiernaar upgraden) krijgen in het najaar GRATIS versie GB 6 nageleverd.

GB Desktop is de Nederlandstalige applicatie die het beste van GB Architectuur combineert met het beste van Architectural Desktop. GB Desktop breidt de vergaande bouwkundige ontwerpmogelijkheden van Architectural Desktop 3.3 (zoals het vormgeven van alle mogelijke denkbare gebouwen) uit met alle GB Basis-functies, handige, versnellende routines (zoals het tekenen van profielen en manipuleren van volumegroepen), extra bibliotheken, stijlen en representaties en extra tekenhulpmiddelen zoals rechthoeken, speciale lijntypes en extra arceerfuncties. Verder bevat GB Desktop natuurlijk de Point Localizer, welke a.h.w. ADT 3.3 vertaald naar de normen van de Nederlandse bouwsector, met hierin o.a.

 • Volledige interface, helpfiles en handleiding vertaling
 • Ondersteuning van de regelmatig voorgeschreven GB CAS 2.0 & 3.0
 • In Nederland gebruikte definities voor wand-, kozijn- en trapstijlen
 • Nederlandse bibliotheek- elementen, stijlen & representaties

  IDEOMA Uren geschikt voor Access 2000 en XP
  Om in het stramien mee te gaan heeft IDEOMA ook van het zeer handige urenregistratieprogramma IDEOMA Uren de nieuwe versie uitgebracht. Na het opstarten van het programma komt u al direct in een zeer gebruikersvriendelijk en overzichtelijk hoofdmenu terecht, waar u, afhankelijk van de rechten die u heeft, een keuze kunt maken tussen het uren schrijven of het opvragen van rapportages. Deze versie heeft o.a. de volgende punten van verbetering:
  Afbeelding vergroten
 • nu zowel geschikt voor Access 97 als Access 2000;
 • overzichtelijker hoofdmenu;
 • betere rapportagemogelijkheden.  Basisopleiding "Rapporteren met Microsoft Access"
  Op 28 september en 4 oktober a.s. staat bij IDEOMA de opleiding "rapporteren van databasegegevens op basis van Microsoft Access" gepland. In deze tweedaagse opleiding leren de deelnemers, uitgaande van een werkend beheersysteem op basis van Microsoft Access, hoe ze rapportages en grafieken kunnen maken. Daarbij leren ze om gebruik te maken van gegevens van uiteenlopende herkomst. De volgende onderwerpen vormen de rode draad van deze opleiding.
 • de voor-, achter- en zijkant van een database (front, back en side end)
 • importeren en koppelen van tabellen, spreadsheets en andere gegevensbestanden
 • het leggen van onderlinge relaties tussen gegevenstabellen
 • het maken van query's voor rapportages, bulkbewerkingen en kruistabellen
 • het bespelen van de wizards voor formulieren en rapporten
 • gevorderde technieken voor het maken van rapporten en grafieken

  Basiskennis Microsoft Access is niet vereist. Deelnemers kunnen hun eigen gegevens meenemen of oefenen op de databaseproducten van IDEOMA. Hoewel de opleiding uitgaat van Microsoft Access versie 97, is de leerstof volledig van toepassing op de versies 2000 en XP.

  Kortom, wilt u niet meer afhankelijk zijn van de kennis van IDEOMA, maar uw database naar eigen wens kunnen inrichten en aanpassen, meldt u zich dan snel aan voor deze opleiding en profiteer tevens mee van de uitgebreide lunch die IDEOMA voor haar cursisten in petto heeft.
  (Indien u op deze twee dagen verhinderd bent maar u heeft wel interesse, belt u dan gewoon even; er kunnen altijd afwijkende afspraken gemaakt worden).

  Klik
  hier voor de huidige opleidingen en diensten.

  AutoManager Workflow 6.3
  Cyco heeft onlangs AutoManager Workflow versie 6.3 gelanceerd. Deze documentmanagement-software ondersteunt het AutoCAD 2002-formaat, inclusief eerder beschreven functies als CAD-standards, associatieve dimensionering en de nieuwe block attribuut- en layertools. Vanzelfsprekend kunnen ook de eerdere versies van AutoCAD nog altijd bekeken en geprint worden.

  Wilt u alleen maar tekeningen bekijken, dan heeft u al voldoende aan AutoManager View versie 3.2, welke ook al geschikt is gemaakt voor het bekijken van AutoCAD 2002 bestanden.
 • In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
  De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

  Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
  Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

  Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
  Meer informatie?
  Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

  Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

  Open uw PDF!
  Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

  Open uw DWG!
  Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!  Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv