abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

27 januari 2003

Autodesk Map 6

Autodesk Map is de AutoCAD-versie voor kaartvervaardiging en sinds eind vorig jaar is de nieuwe versie daarvan uit: versie 6. De basis van versie 6 is nog steeds AutoCAD 2002, net als Map versie 5. Naast de AutoCAD-functies beschikt u met Map over een uitgebreide set krachtige functies, die vooral van pas komen als u gegevens in CAD-bestanden wilt structureren, analyseren en presenteren. Zo kunt u wel 100 CAD-tekeningen tegelijkertijd activeren, zonder ze te openen, en alle teksten van een bepaalde laag ophalen en in een werktekening zetten. Afbeelding vergrotenVerandert u dan in de werktekening de teksthoogte, dan kunt u de veranderende teksten met één opdracht weer opslaan in de 100 tekeningen, waarbij Autodesk Map ervoor zorgt dat elke tekst op zijn oorspronkelijke plek in het oorspronkelijke DWG-bestand wordt opgeslagen.Classificatie van objecten

Met Map 6 kunt u objecten voorzien van hiërarchische eigenschappen, welke vooraf gedefinieerd worden (Class Definition). Daarbij kunt u van globaal naar specifiek werken, dus eerst een lijn een wegas noemen en in een later stadium de wegas voorzien van specifiekere eigenschappen, bijv. de verkeersklasse of het aantal rijstroken.

Afbeelding vergroten
Annotatie-templates

U kunt nu annotatie-templates aanmaken waarin u vooraf vastlegt hoe u niet-grafische gegevens bij objecten wilt noteren.Afbeelding vergroten Polygon ObjectLang gewacht, maar toch gekomen: het polygoonobject! Een object á la Hatch, dus een geslotengebied eventueel inclusief eilanden en gaten, maar dan zonder arcering, bewerkbaar en perfect aan te sluiten op GIS-toepassingen zoals MapGuide, ESRI en Oracle Spatial. Polygoonobjecten kunnen worden gegenereerd uit topologieën of gesloten polylijnen.

Overige verbeteringen

Verder sluit Map 6 beter aan op Oracle, import- en exportmogelijkheden zijn verbeterd (ArcView shapefile, ArcInfo coverages en E00 van ESRI, MapInfo MIF/MID en Microstation DGN) en zijn de opschoon- en topologiefuncties verbeterd.


Afbeelding vergroten
Voor meer informatie over vorige versies van Autodesk MAP klikt u hier.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.


Klik hier voor ons verhaal over AutoCAD Map versie 3 en AutoCAD 14.

De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv