abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

16/6/07 Mapguide voortaan gratis?
Waarom Autodesk dit doet laat zich raden. Komt het door de enorme opkomst van Google Earth en Google Maps? Voor u als gebruiker van geografische gegevens kan het in elk geval geen kwaad dat van Autodesk Mapguide voortaan een gratis open source versie verkrijgbaar is. Deze versie wordt beheerd door een aparte non-profit-organisatie, genaamd OSGeo, waarvan Autodesk hoofdsponsor is.


13 april 2004

Autodesk Mapguide

Als u veel met kaarten werkt kent u het probleem, dat eeuwige gedoe met enorme lappen papier. Gelukkig kan het tegenwoordig allemaal digitaal, zodat u gewapend met uw draagbare computer (laptop, pda of tablet pc) al uw bestanden bij de hand heeft. Maar heeft u wel de laatste versie van de benodigde bestanden? Of zijn er sinds uw laatste update alweer wijzigingen doorgevoerd? Ook deze problemen behoren nu tot het verleden met Autodesk Mapguide.

Mapguide is een complete oplossing voor het ontwikkelen, beheren, onderhouden en publiceren van uw toepassingen op het gebied van GIS- en digitale ontwerpgegevens. Niet iedere gebruiker heeft dezelfde wensen, iemand die alleen raadpleegt heeft natuurlijk geen behoefte aan ontwikkelfuncties, daarom is Mapguide opgebouwd uit verschillende delen.
Mapguide Author is een krachtig pakket ontwikkeltools, Mapguide Server zorgt voor de distributie van uw gegevens en met een van de beschikbare Mapguide viewers kan de eindgebruiker de benodigde gegevens opvragen.

Mapguide Author
Met Mapguide Author heeft u een zeer krachtige applicatie voor het maken en onderhouden van kaarten. Door de overzichtelijke WYSIWYG (What You See Is What You Get) gebruikersinterface wordt het ook voor de minder technische mensen mogelijk om snel goede kaarten te vervaardigen. Ook applicaties om de kaarten via een netwerk te raadplegen kunnen snel en eenvoudig worden gemaakt.
Steeds vaker zullen de gegevens via een draadloze verbinding worden opgevraagd, daarom is het van groot belang dat de gegevens voor een snelle communicatie geoptimaliseerd worden. Mapguide kan daarom werken met MWF en MWX bestanden welke zijn geoptimaliseerd voor hoge prestaties over internet en netwerken, zodat deze snel kunnen worden geraadpleegd door de Mapguide Viewer.
Een ander sterk punt van de Mapguide Author is de bibliotheek met meer 500 symbolen die vaak in kaarten worden gebruikt. Dit maakt het vervaardigen van kaarten een stuk makkelijker, om nog maar niet te spreken over de overzichtelijkheid die dit met zich meebrengt.

Afbeelding vergroten
Mapguide Server
Het vervaardigen van kaarten is natuurlijk de eerste stap, maar dan zijn we er nog niet. De gegevens moeten ook nog eens verspreid worden naar de gebruikers. Dit is waar de Mapguide Server om de hoek komt.
Ook het werken met de Mapguide Server is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Door de grafisch gebruikersinterface wordt het heel makkelijk om met deze toepassing te leren werken en deze vervolgens te gebruiken.
Betrouwbaarheid staat zoals bij iedere server op de eerste plaats, daarom heeft men ervoor gekozen om de Mapguide Server op te bouwen op een bewezen betrouwbare technologie. Dit heeft een schaalbare, fout tolerante 32-bits applicatie opgeleverd. Het is bijna vanzelfsprekend, maar de Mapguide Server kan als service draaien onder Windows NT en de hierop gebaseerde besturingssystemen zoals Windows 2000 of XP.
Het is niet de bedoeling dat uw kostbare gegevens bij iedereen terechtkomen, daarom beschikt Mapguide Server over een aardig arsenaal beveiligingen. Het maakt niet uit of er slechts ��n gebruiker of meerdere gebruikers tegelijkertijd raadplegen. Maar alleen dat deel waar hij of zij voor geautoriseerd is is voor de gebruiker toegankelijk.
De Mapguide Server software kan zowel lokaal op uw werkstation worden gedraaid, als op een UNIX server op uw netwerk. Hierdoor heeft u absolute maar flexibele controle over uw gegevensdistributie.

Mapguide Viewer Voor het raadplegen van uw kaartgegevens kunt u gebruik maken van ��n van de viewers die gratis wordt verspreid via internet. De Java-viewer bijvoorbeeld, deze is platformonafhankelijk en daardoor geschikt voor Macintosch en Sun SPARCstation maar ook voor de voor velen zo vertrouwde Microsoft Windows PC's. Doordat er meerdere viewers gratis gedownload kunnen worden, zijn er voor de viewers geen softwarekosten en daardoor is uitbreiding van het aantal viewers zeer laagdrempelig.
De viewers zijn zo compact mogelijk gehouden en zijn slechts 900kb tot 3Mb groot afhankelijk van het platform waarop deze gebruikt worden. Door het kleine formaat werkt de viewer ook nog eens een stuk sneller. En als we het dan toch over snelheid hebben, de vrijwel geheel geautomatiseerde installatieprocedure maakt het installeren van de viewer tot een zeer eenvoudig klusje.
Ook de viewers zijn voorzien van een eenvoudige gebruiksvriendelijke interface. Dit scheelt ook weer behoorlijk in tijd (en dus geld). Met de viewers gaat er een wereld van interactiviteit open voor de gebruikers. Door middel van gethematiseerde lagen heeft u altijd de gegevens die u zoekt overzichtelijk bij de hand. Gegevens niet nodig? Minimaliseer de laag en de gegevens die u wel nodig heeft blijven overzichtelijk. Ook zijn er diverse rapportagefuncties, gebaseerd op selecties en nog veel meer.

Zoals u ziet heeft Autodesk Mapguide behoorlijk wat in huis. Echt een totaaloplossing voor uw complete kaartendistributie.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv