abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over meetsoftware

Meten op papier, in PDF of in CAD-tekeningen?

28/6/12 Vaak wilt u een lengte, oppervlakte of inhoud weten omdat iemand wil weten wat "het" gaat kosten. De uiteindelijke berekening gebeurt meestal in Excel of in een calculatieprogramma, maar voor het verkrijgen van de hoeveelheden hebt u meetsoftware nodig.

Meten vanaf papier
Er bestaan oplossingen, zoals GEO:LAT om direct van papier hoeveelheden te bepalen, maar dat heeft als nadeel dat er niet goed kan worden gecontroleerd of de juiste punten op het papier zijn geprikt. Dat probleem hebt u niet als u de tekening eerst scant en dan als PDF in Bluebeam of GstarCAD verder gebruikt.

Meten op de bouw of in het veld
Er bestaan oplossingen om te meten terwijl u ter plaatse bent. Goedkope digitale afstandsmeters kunnen de meetwaarden opslaan en overzetten op de computer. Er zijn er ook die direct kunnen worden gekoppeld aan een tablet-PC met Excel of met een CAD-programma. Bekijk deze video van de Leica Disto D8 afstandsmeter met Bluetooth. Hiermee kunt u metend tekenen.

Meten met GPS-apparatuur
Als er in het open veld moet worden gemeten, dan gaat met al gauw met tachymeters aan de slag, waarvan er vele soorten bestaan, maar allemaal kunnen ze tegenwoordig een digitaal meetbestand leveren, waarin de GPS-coördinaten onder elkaar staan, voorzien van een code die aangeeft wat er op dat coördinaat is gemeten. Op dezelfde regel staan vaak nog attributen die meer zeggen over wat er daar is aangetroffen. Zo kan men van een put daar de diameter kwijt, van een boom de stam- en kruindiameter, van een stuw de stuwbreedte en de hoogte boven- en benedenstrooms. Als u voor dit soort metingen software zoekt, dan is IDEOMA Meting voor u wellicht de oplossing.

Meten vanaf een satellietfoto‘s
Met Google Earth kunt u uitstekend meten vanuit de luchtfoto‘s die daarin te zien zijn. De nauwkeurigheid is beperkt, maar toch is dat vaak bruikbaar voor bijv. dakdekkersbedrijven die oppervlakten van daken willen meten.

Meten in perspectief vanaf een schuine foto
Met SketchUp Pro kunt u uitstekend meten vanaf een schuin genomen foto die u op een 3D model plakt. Het perspectief kunt u daarbij corrigeren, waarna u allerlei details in de foto precies kunt opmeten. Handig voor onderhoudsbedrijven die kozijnmaten willen meten in gevelfoto‘s.

Meten vanaf een PDF-bestand
Met Bluebeam PDF Revu kunt u uitstekend meten vanaf een PDF-bestand.

Meten vanaf een CAD-bestand
Met AutoCAD of GstarCAD kunt u uitstekend meten vanaf een DWG- of DXF-bestand. Maar de standaardfuncties in deze CAD-programma‘s zijn toch vaak nog onvoldoende. Daarom kiezen onze klanten vaak nog voor het aanvullende programma Hoeveel. Zeg ons maar hoe slim u uw hoeveelheden wilt bepalen!


Nieuws rond meetsoftware

De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv