abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Microstation.


Microstation - AutoCAD-kloon?
9/3/07 Microstation is niet bepaald een CAD-pakket dat veel lijkt op AutoCAD. Het is duidelijk een pakket dat een eigen, lange historie heeft, maar het is de laatste jaren wel sterk naar AutoCAD toegegroeid. Microstation is in Nederland vooral bekend bij gemeenten en nutsbedrijven, hetgeen zijn oorsprong vindt in de beheerpakketten die traditioneel vooral met Microstation zijn opgezet. Vroeger was de data-opslag beter geregeld dan in AutoCAD, maar dat is inmiddels niet meer zo. In beide pakketten kunnen niet-grafische objectgegevens aan lijnen, vlakken en symbolen gehangen worden. Bij Autodesk hebben ze eigenlijk het liefst dat u dat regelt met Autodesk Map. Dit is een uitgebreide AutoCAD met GIS-achtige functies.

Mooi h�, die database-koppelingen?
IDEOMA heeft echter een heel andere visie op het onderwerp data-opslag in tekeningen dan het standaardverhaal van Autodesk (AutoCAD) en Bentley (Microstation). Data-opslag in tekeningen moet zoveel mogelijk worden gereduceerd tot het hoogst noodzakelijke, zodat er geen tekeningen circuleren met allerlei belangrijke gegevens erin die eigenlijk in een database thuis horen. Tekeningen beschouwen we bij IDEOMA slechts als afgeleiden van een database, behalve als het niet meer handig is. Een hele GBKN eerst in een database zetten is nl. niet zo handig, behalve als je Kadaster heet. Technische details laten genereren door een database is ook vaak niet zo handig.
Een riool- of drainagetekening van een gemeente kan echter gemakkelijk vanuit een database worden geproduceerd. Daarom hebben we onze database-toepassingen, zoals IDEOMA Drain, IDEOMA Riool en IDEOMA Profiel, onafhankelijk opgezet van een CAD-omgeving en alleen waar nodig gekoppeld (lijnen trekken, teksten plaastsen, inzoomen, aanwijzen, etc.). De tekening van het riool wordt door het beheerpakket gegenereerd als u hem nodig hebt, altijd actueel en op de manier en de schaal die u aangeeft, meteen gedateerd en vrij om op door te werken zonder dat u de belangrijke data verstoort. Deze visie werpt zijn vruchten af, want er zijn nu al AutoCAD-klonen van onder de € 1.000,-- zoals BricsCAD en GstarCAD, waar het perfect mee werkt. Dat scheelt! Maar niets houdt ons tegen om het riool in Google Earth of Visio te laten zien of zelfs grafisch in Word of Excel!

Hebben we u op een idee gebracht en wilt u daarover van gedachten wisselen, belt u ons gerust.

Klik hier voor de makers van Microstation, hier voor de website van de Microstation-community en bekijk beslist deze 3D PDF-demo van Bentley even.


Nieuws rond Microstation.


Gratis DGN-editor
27/10/10 Het bewerken van DGN-bestanden kan al met gratis software. Alle waar naar zijn geld, maar erg handig als je even geen Microstation bij de hand hebt. Meer ...


Waar Bentley de ODA ondersteunt, voert Autodesk rechtzaken!
11/3/09 De Open Design Alliance heeft twee standaarden neergezet voor het uitwisselen van CAD-bestanden: OpenDWG (gerelateerd aan AutoCAD) en OpenDGN (gerelateerd aan MicroStation). De laatste is ter beschikking gesteld door Bentley, terwijl de eerste, dus OpenDWG, juist wordt gedwarsboomd door Autodesk via rechtzaken en door het OpenDWG-formaat stelselmatig te negeren. Heel storend dat Autodesk het DWG-formaat voortdurend verandert en daarmee misbruikt om andere software-ontwikkelaars er van te weerhouden om buiten Autodesk om software voor DWG te ontwikkelen.


Database-gestuurd tekenen
22/7/08 Wist u dat vrijwel alles wat wij aan database-gestuurd tekenen hebben ontwikkeld, bijv. IDEOMA Riool, IDEOMA Meting en IDEOMA Profiel, ook gewoon werkt met MicroStation? We vertellen u graag meer hierover.


Onze gegevens en het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv