abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

7 januari 2003

POINT Light Bouw 3.2

Praktijkgerichte bouwkundige applicatie op AutoCAD LT met uitgebreide 2D en 3D parametrische functies.

Let op! In de maand maart 2003 is bekend geworden dat Point Office Benelux het, ondanks het veelbelovende concept met Point Office Architect en Point Light Bouw, niet heeft kunnen bolwerken en zal ophouden te bestaan. Point Light Bouw is nog wel leverbaar, maar wordt door IDEOMA niet langer aanbevolen. In plaats daarvan adviseren wij GB-gebruikers om een aantal tools uit onze toolbox aan te schaffen, zoals GB3Layer, GB3text, GB3dim, Dimset, Ischaal en Arceer. Geregistreerde gebruikers van GB, Point Light Bouw, Point Office Architect of Architectural Desktop met de Point Localizer genieten op de genoemde tools een schrale-troost-korting van 50%. Kijk hier voor deze en andere tools of bel ons voor een advies.

Doordat de parametrische gegevens worden opgeslagen in een interne database, zijn de varianten vrijwel onbegrensd. De besturing door middel van duidelijke dialoogvensters met bouwkundige elementen vereenvoudigen het gebruik. Hierdoor is POINT Light Bouw eenvoudig te leren. En mocht u toch problemen hebben, dan kunt u een beroep doen op het "on-line" help-bestand. De logische opbouw van dit help-bestand maakt het bladeren door de help zeer eenvoudig en overzichtelijk. De 3D-functies binnen POINT Light Bouw zijn van verassend hoog niveau. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden genoeg die er voor zorgen dat de communicatie aanmerkelijk vereenvoudigd wordt.

Afbeelding vergroten Een ander aantrekkelijk deel van POINT Light Bouw, is de zeer geavanceerde rapportgenerator. Deze zorgt voor een perfecte koppeling tussen tekenen, uitvoering en beheer. Kortom, alles wat u verwacht van een rapportgenerator.
De layout-modules, die voor de bouwelementen worden gebruikt, worden door een database aangestuurd. Dit maakt een effici�nte en overzichtelijke gegevensverwerking mogelijk, uiteindelijk kan dit natuurlijk een behoorlijke tijdsbesparing opleveren.

Natuurlijk is er ook perfecte ondersteuning voor 2D- en 3D-symbolen uit POINT Office Architect, dit zorgt voor een optimale mogelijkheid tot uitwisseling. Standaard worden er al 4 soorten bibliotheken meegeleverd:

Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten

Afbeelding vergroten Met de Layermanager wordt het zeer eenvoudig om laagsystemen aan te maken, te gebruiken en te beheren. Of u dit nu doet volgens geldende standaarden of volledig aangepast aan de eisen voor een specifiek project.
Er zijn vanzelfsprekend diverse handige functies beschikbaar voor het werken met lagen. Wat dacht u van het kopi�ren van een bestaande laagstructuur en deze gebruiken als basis voor een nieuwe laagstructuur. Ook is het mogelijk om de laagmanager geheel aan te passen aan de eigen standaarden. Een andere handige functie is het koppelen van objecten aan lagen, zodat deze automatisch de eigenschappen van de laag aannemen. Vanzelfsprekend is dat een object later ook aan een andere laag gekoppeld kan worden, altijd handig als u achteraf toch beslist dat een object ergens anders thuis hoort.
De overige functies omvatten eigenlijk alles wat u van een laagmanager verwacht, om maar even een paar voorbeelden te noemen: Aansturen van laaggroepen, laagnamen, verwijderen van lagen, nieuwe laaggroepen aanmaken, verwijderen van laaggroepen, nieuwe lagen, aanpassen lagen, Tekenen met Object by layer (object per laag) of Object by drawing (object per tekening), het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Meerdere bibliotheken kunnen gelijktijdig worden gebruikt. Bibliotheken kunnen in z�n geheel worden geïmporteerd en geëxporteerd. Uitwisseling met POINT Office Architect is door standaardisatie heel eenvoudig. Binnen POINT Light Bouw beschikt u over zes verschillende vormen van rapportage, zodat u altijd de gegevens die u wilt zien in uw rapporten tot uw beschikking heeft.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv