abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over IDEOMA Risico

Risico-analyses Excel voorbij

19/8/10 Sinds kort beschikt IDEOMA over een nieuwe database-toepassing: IDEOMA Risico, voor het maken en beheren van risico-analyses. Risico-analyses worden nog veel in Excel gemaakt en dat heeft als nadeel dat het lastig is om er met meerdere personen gebruik van te maken. Door er een database-toepassing van te maken, hebben we nu een handige tool voor u om risico-analyse op te zetten en die beschikbaar te stellen aan een groep gebruikers om de risico‘s te beoordelen. Omdat de risico-analyses met vragen en beoordelingen in een centrale database worden opgeslagen, is de gemiddelde beoordeling van de groep meteen zichtbaar, kunnen er geen versieverschillen ontstaan, kunt u als beheerder volgen hoever iedereen is met het invullen van de vragenlijst en beschikt u over een beveiligd archief, waarop u kunt teruggrijpen als er discussie ontstaat.

Voordelen één database vs. verzameling spreadsheets
  • Beschikbaarstelling niet meer via xls-bijlagen per email. Beoordelaars loggen in op een beveiligde database.
  • De voortgang van het invullen door de beoordelaars en de gemiddelde beoordeling van de groep zijn meteen zichtbaar.
  • Geen versieverschillen mogelijk omdat de risico-beschrijvingen en de kans- en effectvragen zich in een centrale database bevinden.
  • Er ontstaat een beveiligd archief door het gebruik van een database.

RISMAN-methode
Een veelgebruikt stappenplan om te komen tot een degelijk risicomangement is de RISMAN-methode. Dit was als eerste gericht grote infrastructuurprojecten, maar de methode is universeel en ondertussen op een groot aantal uiteenlopende projecten toegepast. U kunt het stappenplan online doorlopen op www.risman.nl (klik daar op de kleine driehoekjes).


Meer risico-software
Zoekt u uitgebreide software o.b.v. Excel voor het opzetten van beslissingenbomen (decision trees), risico-analyses volgens de Monte Carlo simulatie of het optimaliseren van een risico-analyse, dan kunt u wellicht eens kijken op www.palisade.com.


Nieuws rond IDEOMA Risico


Congres Risicomanagement 2010
15/9/10 Op dinsdag 12 oktober 2010 vindt in congrescentrum De Reehorst in Ede het zesde risicomanagementcongres plaats met sprekers van ondermeer Rijkswaterstaat en de TU Delft. De organisatie is in handen van RISNET, IPMA-NL en NVRB. Als risicomanagment belangrijk voor u is, mis deze dag dan niet!


Risico-analyses horen in een database!

Help mee om templates op te zetten
25/8/10 Hierbij doen we een oproep aan iedereen die te maken heeft met risico-analyses om risicobeschrijvingen met anderen te delen. Een risico-analyse kan vanuit honderden verschillende invalshoeken worden opgezet, dus geef wel uw context aan.

U vindt bijv. een discussie over de risico-inventarisatie brandveiligheid gebouwen op www.brandpreventieforum.nl.

Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv