abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Software kopen via een totaalleverancier of niet?

Software kopen via een totaalleverancier of niet?

22/6/17 Als IDEOMA worden we zo nu en dan geconfronteerd met een dichte deur, omdat onze klant inkoopt via een totaalleverancier. Daarbij staan we dus op voorhand al buiten spel, hetgeen vreemd is als je al meer dan 25 jaar grote organisaties naar tevredenheid bedient met courante software en ondersteuning. We beschouwen dit als uiterst ongewenst en wel met de onderstaande argumenten.


Nieuws rond Software kopen via een totaalleverancier of niet?

Referenties

22/6/17 Kadaster

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Wat u wilt IDEOMA Uw totaalleverancier
Iemand die er verstand van heeft Kent alle ins en out van de software, de varianten en de regeltjes er omheen. We weten wat we verkopen en wat het voor u kan betekenen. Moet alles navragen bij de distributeur, die het moet navragen bij de softwarefabrikant in Amerika of elders. Begrijpt u vaak niet.
IDEOMA heeft een klein, gemotiveerd team met nauwelijks verloop in personeel. Uw aanspreekpunt is bij uw totaalleverancier vaak elk jaar een andere, een jonge accountmanager die weer van voor af aan moet beginnen.
Bij het maken van offertes houdt IDEOMA precies rekening met wat u al hebt en zoeken we voor u uit wat de beste manier is om uw software uit te breiden of te upgraden. De totaalleverancier kent de kortingsregelingen van de fabrikant vaak niet goed, wat bijv. al eens heeft geleid tot de aanschaf van honderden nieuwe licenties, terwijl een veel goedkopere upgrade hetzelfde eindplaatje zou hebben opgeleverd.
IDEOMA heeft een goed geautomatiseerd offertesysteem, waar de meeste regels die de softwarefabrikant bedenkt in zijn vastgelegd. Dit systeem is hetzelfde als waarmee wordt ingekocht en gefactureerd, dus eenmaal een goede offerte is de kans op fouten in de levering uiterst klein. De totaalleverancier heeft een geen of een universeel offertesysteem dat vaak achterhaald is. Een offerte duurt dan lang en bevat vaak zaken die niet kunnen worden waargemaakt. Als u de bestelling plaatst moet die worden ingevoerd in een ander systeem en vaak moet alles opnieuw worden ingevoerd om u een factuur te kunnen sturen. Daar kan dus veel mee fout gaan.
Zo min mogelijk risico lopen U betaalt IDEOMA pas na correcte levering, dus uw risico is nul. We zorgen ervoor dat u over alle gegevens beschikt waar u als licentiehouder recht op hebt en houden die zelf ook bij om u te kunnen servicen. We adviseren over het beperken van uw afhankelijkheid van de software in uw werkwijze. Daarom hameren we nogal op het gebruik van ISO-standaarden, zoals PDF. De totaalleverancier houdt vaak bewust of uit onwetendheid details achter, zodat u een groot probleem hebt als u van totaalleverancier wilt wisselen. Uw licentiesituatie wordt vaak niet of niet goed bijgehouden en men is daarbij afhankelijk van de softwarefabrikant. Men denkt niet met u mee over de meest risicoloze werkwijze.
Zo min mogelijk afhankelijkheid Na levering en betaling is er voor het gebruik van de software geen afhankelijkheidsrelatie meer met IDEOMA, we sluiten contracten tussen u en de softwarefabrikant. Als IDEOMA ophoudt te bestaan, zal de softwarefabrikant u een andere leverancier aanbevelen of rechtstreeks willen helpen. Die merkt immers als eerste dat er een probleem is in hun distributiekanaal. U verplicht zich tot het zaken doen met ��n of twee totaalleveranciers, die in feite allebei dezelfde nadelen hebben. Als ��n van hen ophoudt te bestaan is er meteen een grote afhankelijkheid van de enige overgebleven totaalleverancier. Bij ��n is de afhankelijk natuurlijk 100%.
Niet te veel betalen IDEOMA behoort tot de top van effici�nt werkende ondernemingen. Ons proces is volledig digitaal. We minimaliseren het fysieke bezoeken van onze klanten, omdat we een voorbeeld willen zijn in het modern en duurzaam ondernemen. De totaalleverancier springt vaak met meerdere accountmanagers in de auto om u in de ogen te kunnen kijken, hetgeen gevoeliger is voor intimidatie en frauduleus handelen. Ongedocumenteerd worden er soms extra aanbiedingen gedaan, onder het genot van een kopje koffie of een zakenlunch. Deze volstrekt onnodige kosten betaalt uw organisatie indirect altijd zelf.
Zo min mogelijk pakketten Het is ons doel om u goed met de software te laten werken die wij vooraf selecteren als goede producten. We voorkomen daarmee vaak dat u extra software in huis haalt voor een deelprobleem dat gewoon kan worden opgelost binnen de bestaande software. We hebben geen incentive om u allerlei andere producten te verkopen. De totaalleverancier wil u graag elk denkbaar product kunnen verkopen en ontzorgt u voor de inkoop. Echter dat laatste lijkt maar zo. Het probleem van de vele leveranciers is slechts verplaatst naar de totaalleverancier en daar betaalt u voor en de communicatie met de vele leveranciers gaat over meer schijven waar u geen invloed op heeft. De incentive is groot om u die producten te verkopen die de meeste marge opleveren. "U vraagt, wij draaien", leidt gemakkelijk tot een wildgroei van allerlei softwarepakketten.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv