abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CAD-nieuws 20 - 4 oktober 1999

Vergunningen beheren met MS Access

Afbeelding vergroten Onlangs heeft IDEOMA met behulp van Microsoft Access in slechts enkele dagen een eenvoudige toepassing ontwikkeld om op een overzichtelijke manier de ligplaatsvergunningen van vaartuigen bij te houden. De opdrachtgever beschikte reeds over een bestaande database van de ligplaatsen in PerfectView, waaraan ondermeer met het oog op het nieuwe millennium enig revisiewerk gedaan moest worden.

Bij het inlezen van de gegevens uit PerfectView in MS Access moesten enkele kleine hulpfuncties gemaakt worden, m.n. om de regeleinden in memovelden te herstellen. Omdat aan de oude database voortdurend moest kunnen worden doorgewerkt, is de gehele conversieslag in query's vastgelegd, zodat de overstap in enkele uren mogelijk was.

Afbeelding vergroten

Afbeelding vergroten

Vanuit het hoofdmenu kan men de gegevenslijsten openen van de personen, vaartuigen, ligplaatsen en vergunningen. Een klik op de knop Personen toont de NAW-gegevens van de eigenaren van de vaartuigen en via Vaartuigen komt men in de vaartuigenlijst met velden als naam en type (privé of bedrijfsmatig, woonark of pleziervaartuig etc.), maar ook het schouwnummer en het kenteken. De ligplaatsenlijst bevat gegevens als ligplaatsnummer, straatnaam en naam van het water. In de vergunningenlijst komen de gegevens van de eerste drie lijsten samen, zodat zichtbaar wordt wie bij welk vaartuig hoort en waar dit hoort te liggen. Dankzij Access mag de gebruiker in alle lijsten naar hartelust zoeken en filteren op elk veld in de lijst en kan de gevorderde gebruiker hele mooie rapportages maken.

Afbeelding vergroten Voor de eerste drie lijsten geldt bovendien dat door een dubbelklik in de kantlijn het vergunningenvenster verschijnt met daarin de vergunning(en) van die persoon, dat vaartuig of die ligplaats waarop de gebruiker heeft gedubbelklikt. Hierin ziet men dan in één oogopslag de status van de vergunning, het vaartuig waar het om gaat en wie de eigenaar is. Het memoveld toont eventuele bijzonderheden, die zich hebben voorgedaan bij het afgeven van de vergunning. Om tot een betere beeldvorming te komen kunnen eventuele digitale foto's van de ligplaats op het scherm worden getoond.

Zoals hierboven beschreven kan het beheer van andere vergunningen ook heel snel geregeld worden. Wilt u ook van uw oude database af, neemt u dan gerust contact met ons op. Bijvoorbeeld voor een beperkt advies of een werkend prototype.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!



Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv