abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over X3DOM


X-vrijheid met X3DOM
1/7/19 X3DOM (spreek uit als X-Freedom) is een gratis open standaard voor het interactief weergeven van 3D modellen op webpagina‘s op een manier zoals SVG voor 2D beelden. De modelonderdelen zijn volledig bestuurbaar via Javascript. Meer op www.x3dom.org

Hieronder ziet u een eenvoudig voorbeeld van een 3D model, weergegeven via X3DOM. Klik erop en hou de linkermuisknop ingedrukt om het model te draaien. Draai aan uw muiswieltje om in of uit te zoomen. Hou de Control-toets ingedrukt om het model te verplaatsen zonder te draaien. Werkt u met een telefoon of tablet, volg dan gewoon uw intuïtie met uw vingers.
Nieuws rond X3DOM


X3D geschikt voor grote 3D modellen
24/7/19 Onze eerdere conclusie dat x3d niet geschikt zou zijn voor grote gebouwmodellen trekken we bij deze in. Bekijk hier de x3d animatie van het indrukwekkende 3D model van de kathedraal van Siena. Die werkt goed. Wat bij ons minder goed werkte is de handmatige camera, maar dat komt omdat we moesten leren om de muis stil te houden, met de linkerknop ingedrukt om vooruit te bewegen. Kleine bewegingen naar links of rechts zorgen ervoor dat je van richting verandert. Beeld je in dat je een stuurknuppel in de hand hebt.


Testje met de online x3d editor
Om te laten zien hoe krachtig de online 3D functies zijn, staat er een editor online, waarmee u 3D objecten kunt maken. Hieronder twee schermafdrukken van een kleine oefening. Via de knoppen Store en Load kunnen de modellen worden opgeslagen als platte json-tekst, welke kan worden bewerkt via bijv. het kladblok. Het bewerkte bestand kan zo weer worden ingeladen. Kunt u een beetje programmeren met VBA in bijv. Excel, dan zult u begrijpen dat u vrij gemakkelijk json-regels kunt genereren voor een mooie 3D weergave van uw data.
Klik voor de grote afbeelding

Nog een voorbeeldje met de functies Extrusion (blauwgrijs) and Revolution (geel). Deze complexere objecten worden (nog) niet goed opgeslagen, dus besteed er niet te veel tijd aan.
Klik voor de grote afbeelding


Test x3d export vanuit Live Home 3D Pro
1/7/19 Helaas lijkt de X3DOM techniek nog niet geschikt voor grotere 3D modellen. Die conclusie hebben we getrokken na een klein testje met het programma Live Home 3D Pro, waarmee we een 3D keukenontwerp hebben geprobeerd te exporteren naar een x3d-bestand. Omdat dat niet lukte (geen foutmelding, er gebeurde gewoon niets) hebben we slechts de tafel, 4 stoelen en de fruitmand geëxporteerd. Het 8Mb grote x3d-bestand werd maar gedeeltelijk weergegeven via deze techniek. We hebben niet meer geprobeerd uit te zoeken of dat misschien aan Live Home 3D Pro lag en houden ons aanbevolen voor uw ervaringen.

De voorbeelden gemaakt met Live Home 3D Pro waren zo groot dat ze via de inline-techniek geladen zouden kunnen worden, maar ook dat is ons niet gelukt. We wachten dus nog maar even totdat de ontwikkelingen verder zijn.


Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv