abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if Dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Bluebeam 20 en ouder op een server

Bluebeam Revu versie 20 of ouder gebruiken in een serveromgeving kan, maar mag niet zomaar!

23/9/23 U kunt Bluebeam Revu 20 of ouder (met een gewone licentie) installeren op een server en die door meerdere mensen laten gebruiken, maar niet alles mag, dus u moet het goed regelen om conform de licentievoorwaarden te blijven werken.

Een gewone versie 20-licentie is persoonlijk en computergebonden. "Persoonlijk" betekent voor het aantal personen dat TOEGANG heeft tot een volledig werkende Bluebeam-licentie. Of ze het gebruiken maakt niet uit. Stel u hebt een gewone licentie voor 3 personen. U moet dan een groep van 3 personen maken die het Bluebeam-ikoon op hun desktop hebben. Ook dubbelklikken op een PDF, bijv. een email-bijlage, mag niet leiden tot het starten van Bluebeam bij de mensen buiten deze groep. Ook mag u geen scripts e.d. gebruiken om het gelijktijdigheidsprincipe te simuleren, dus geautomatiseerd iemand even de toegang tot Bluebeam geven en dan na gebruik die weer opheffen mag niet. Daarvoor is de open licentie bedoeld, welke voor 3 gebruikers ruim € 3.500,-- per jaar kost.

Hebt u een lopend onderhoudscontract, dan hebt het recht om gratis te upgraden naar versie 21. Die is vele malen geschikter voor uw nieuwe omgeving en door de overgangsregeling zijn de jaarkosten zeer laag (jarenlang twee- tot driemaal zo laag als de standaardkosten), dus we raden aan om deze versie te gebruiken en geen energie te steken in het installeren van een oudere Bluebeam-versie op een server. Uw oude versies 20 houdt u ongebruikt achter de hand voor als u ooit het abonnement niet verlengd.

Versie 21 bindt zich niet meer aan een computer (geen serienummer en productsleutel nodig, enkel gebruikersaccounts) en is dus heel fijn in een omgeving met terminal servers e.d. Als een gebruiker maar af en toe Bluebeam even nodig heeft, gaat u naar het beheerportaal, u neemt een andere gebruiker de licentie af en geeft die aan degene die er op dat moment even mee wil gaan werken. Komt dat te vaak voor, dan neemt u een extra abonnement voor die persoon.

Verder nog dit: maak de drempel om Bluebeam te gebruiken vooral niet te hoog, want als mensen een bepaalde taak eigenlijk met Bluebeam zouden doen en ze knoeien met iets anders, dan kost dat al gauw veel meer dan een jaartje Bluebeam!
Nieuws rond Bluebeam 20 en ouder op een server

De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv