abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

27 januari 2005

Overstappen van AutoCAD op Microstation?

Bentley heeft in een nogal agressieve campagne, genaamd You Deserve Better, commentaar op de zgn. gedwongen upgrade van uw AutoCAD 2000i-versie naar AutoCAD 2005 en nodigt u uit om in plaats daarvan over te stappen op Microstation. Enkele opmerkingen hierover:
 • Microstation loopt in gedwongen updates voor op AutoCAD. Reeds jaren kunt u Microstation niet anders aanschaffen dan met het Bentley Select contract, een variant van het AutoCAD Subscription onderhoudscontract. Verlengt u het contract niet en wilt u later toch de nieuwste versie, dan betaalt u gewoon alle gemiste contractjaren of een hele nieuwe versie.
 • U bent niet gedwongen om uw AutoCAD 2000i te updaten. U kunt er gewoon mee doorwerken. Besluit u later toch om te updaten, dan krijgt u nog altijd een aanzienlijke korting omdat u al eerder een AutoCAD-versie kocht. Ook als u van AutoCAD LT wilt overstappen op AutoCAD, geniet u van een speciale prijs.
 • Geen ondersteuning meer? De meeste ervaren AutoCAD-partners (Bentley heeft vrijwel geen partners in Nederland), zoals IDEOMA, zullen u graag met raad en daad terzijde staan als u hulp nodig hebt bij AutoCAD 2000i of ouder. We hebben AutoLISP-tools in onze bibliotheek die dateren van 1994 (clothoid.lsp), die het nog steeds ongewijzigd doen! Natuurlijk verkopen wij u graag de nieuwste AutoCAD-versie. Klik hier voor enkele hele goede redenen om te updaten of bel ons eens op. Er bestaan goede tools, zowel van derden, als van Autodesk, om tekeningen om te zetten van het ene in het andere AutoCAD-formaat. Laat de ontwikkelaars bij Autodesk lekker vooruit kijken en het programma AutoCAD niet onnodig zwaar maken met allerlei ingebouwde conversies voor die enkele achterblijver. Het AutoCAD 2004-formaat is bijv. zo compact dat zippen vrijwel geen effect heeft en AutoCAD 2005 gebruikt hetzelfde bestandsformaat.
 • DWG- en DGN-viewers en PDF versus DWF. U kunt al jaren plotten naar PDF, zowel met Microstation als AutoCAD, als u de PDF-printerdriver installeert. Iedereen zonder AutoCAD of Microstation kan dan uw tekening bekijken en afdrukken. Enige jaren geleden introduceerde Autodesk de nieuwe CAD-viewstandaard Drawing Web Format ofwel DWF. Dit is zeer licht en in tegenstelling tot PDF, geschikt voor grote documentformaten. De DWF-viewer is gratis en kan als plugin worden geintegreerd in de Internet Explorer, Word, Excel, Access of in uw eigen Visual Basic programma. Slim van Autodesk om ook de gratis DWF Writer uit te brengen als universele printerdriver voor Windows, zodat u nu ook DWF-bestanden kunt maken vanuit Microstation, PowerDraft, MapInfo, Arc/Info of elk ander programma waarmee u A-nullen maakt! Zo kunt u al uw grootformaat afdrukken digitaal archiveren in ��n universeel bestandsformaat. Wij beschouwen dit als een meesterzet van Autodesk!
  Het viewen van DWG- en DGN-bestanden is mooi en kan heel goed met bijv. AutoManager View van Cyco. Maar wilt u iedereen op deze manier inzage geven in uw gehele DWG- of DGN-bestandsopbouw? Dat kan leiden tot verkeerde interpretaties. U wilt liever de tekening digitaal ter inzage geven aan derden, zonder bepaalde lagen, layouts en referentiebestanden, maar gewoon als digitale afdruk. Daar hebben ze bij Autodesk goed over nagedacht. Commentaar op de tekening kan men dan maken met de DWF Composer, een degelijk, licht programmaatje van € 200,--, met annotatiemogelijkheden, naast de zoom- en afdrukfuncties die ook in de gratis viewer zitten. De aantekeningen kunnen met de DWF worden doorgestuurd naar de volgende persoon die commentaar moet geven en al deze commentaren bijelkaar komen weer terug bij de tekenaar, die er dan z'n tekening snel op kan aanpassen.
 • Twijfels over de toekomst van AutoCAD? Autodesk is een financieel zeer solide organisatie met een notering in de Nasdaq en met 4.000.000 klanten in meer dan 150 landen ��n van de grootste softwarebedrijven ter wereld. Per 20 december 2004 is Autodesk zelfs opgenomen in de NASDAQ-100 index. Deze index bestaat uit de 100 grootste amerikaanse en internationale niet-financi�le bedrijven uit de NASDAQ Stock Market.
 • We gunnen Bentley een lang en succesvol leven, want enige concurrentie is heel prettig, maar Bentley brengt ons wel op het idee om de laatste Microstation-gebruikers eens op te bellen en een goed voorstel te doen om op AutoCAD over te stappen. Gebruikt u Microstation en hebben wij u nog niet gebeld? Belt u ons dan maar alvast.
 • Onderschat de omscholingskosten en het productieverlies niet van een tekenaar die overstapt van AutoCAD op Microstation of andersom.
 • Inventariseer eerst de lisproutines en aangepaste menu's die u in AutoCAD gebruikt alvorens u de grote stap waagt.
 • Bezoek de discussiegroepen van Bentley en Autodesk eens om een gevoel te krijgen van de bugs in Microstation en AutoCAD.
 • Laat u niet gek maken. Er zijn enkele leuke spreekwoorden van toepassing als u gaat overwegen om over te stappen van Microstation op AutoCAD of andersom:
  - "of je nou door de kat of de hond gebeten wordt"
  - "het gras van de buurman lijkt altijd groener"
  ... en bij deze Bentley-campagne passen deze twee:
  - "de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet"
  - "nooit stoken in een goed huwelijk"
Succes met uw afweging!
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.


Over concurrentie gesproken ...
29/10/10 Sinds 2007 importeren wij een goedkoop alternatief voor AutoCAD vanuit China, genaamd GstarCAD. Echt de moeite van het proberen waard! Download GstarCAD nu.


Gratis DGN-editor
27/10/10 Het bewerken van DGN-bestanden kan al met gratis software. Alle waar naar zijn geld, maar erg handig als je even geen Microstation bij de hand hebt. Meer ...
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv