Mijn collega’s hebben af en toe Bluebeam nodig. Hoe regel ik dat?

21/8/26 Bluebeam kent geen licentievorm meer die kijkt naar het aantal gelijktijdige gebruikers. Dat was vroeger, tot 2022, de veel duurdere open licentie.

Alles is nu gewoon persoonlijk. We raden aan om in deze situatie het licentiebeheer te delen met veel meer mensen, zodat die elkaars licentie kunnen pakken als ze die even nodig hebben.

Voorbeeldsituatie twee collega’s Jan en Marie weten van elkaar wat ze aan het doen zijn. Ze zijn allebei licentiebeheerder (Org Admin) en alleen Jan heeft een licentie. Marie weet dat Jan die vandaag niet nodig heeft, dus gaat ze naar bluebeam.nl > Aanmelden > Org Admin, haalt de licentie weg bij Jan, kent die aan zichzelf toe en gaat aan het werk. Jan heeft een dag later Bluebeam weer nodig en doet het omgekeerde, omdat hij weet dat Marie de licentie niet nodig heeft. Zoiets kan prima werken voor een klein team.

Een ander scenario is dat de planner de rol heeft van het intrekken en uitdelen van licenties, behorende bij bepaalde taken.

Bent u te vaak licenties aan het wisselen naar uw zin, zeg dan tegen IDEOMA: doe er even één bij. Dat is in principe in een dag geregeld.

Bestelt u via de IDEOMA-webshop, dan bespaart u ook nog de service- en administratiekosten.

17/6/26 Bluebeam Revu versie 20 is al minstens 4 jaar oud en wie er nog mee werkt hoeft per jaar niets te betalen. Dat is mooi meegenomen, maar opgelet. Bluebeam kondigt aan de licentieservice te gaan stoppen per 31 juli 2026. Dat houdt in dat u de licentie vanaf 1 augustus niet meer kunt verplaatsen van de ene naar de andere computer.

Ons advies: verplaats uw licentie naar uw beste computer.

Want als die kapot gaat, dan is uw licentie weg. Dat is geen ramp, want u kunt zo weer verder met een mooie nieuwe versie 21, met alle voordelen van dien, maar daar moet u dan wel voor betalen. Dus houd daar rekening mee. Installeer versie 21 bijv. alvast op uw computer als probeerversie.

En dan is er nog iets.

Werkt u nog met versie 20, terwijl die is geüpgraded (u betaalt dan elk jaar een lager bedrag dat stijgt met 10% per jaar), dan mag die goedkope versie 21 niet bij iemand anders in gebruik zijn, want het is de upgrade van de versie waar u mee werkt.

Ons advies: inventariseer wie met welke versie werkt (20 of 21) en kijk of dat er niet meer zijn dan waar u recht op hebt.

Neem gerust contact op als wilt dat we even meedenken.